Split-Trstenik: Primanje članova u FSR

Nakon dvogodišnje pripreme i molbe kandidata da mogu ući u Franjevački svjetovni red i započeti vrijeme formacije koje će ih dovesti do zavjetovanja, na svetkovinu Navještenja Gospodinova u ponedjeljak, 26. ožujka 2012. godine, devet članova primljeno je u mjesno bratstvo "Blagovijest" Franjevačkga svjetovnog reda u Splitu na Trsteniku.

Obredom primanja u Franjevački svjetovni red kandidati su započeli svoj hod. Kandidati su u svojoj molbi izrazili želju da budu primljeni u Franjevački svjetovni red da bi „s većim marom i zauzetošću proživljavali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bi nasljedovali Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu“. Kandidatima su predani Evanđelje, Pravilo FSR-a i Tau.

U mjesno bratstvo primljene su: Irena Bibić, Ivanka Dabro, Silvana Đilas, Ljiljana Koludrović, Mira Maslov, Senka Perišić, Dina Vrcan, Fani Vukelja i Smilja Vuko. 

Euharistijsko slavlje u crkvi Presvetoga Otkupitelja na Trsteniku predvodio je fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent za FSR i Framu. Fra Stipe Nimac, duhovni asistent mjesnog bratstva, na početku je pozdravio one koji će biti primljeni u FSR kao i ostale članove mjesnih bratstava s područja grada Splita.

Delegat Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva bila je Mara Ljubić. Dekret kanonskog ustanovljenja mjesnog bratstva FSR-a „Blagovijest“ potpisao je dr. fra Željko Tolić, provincijal.

 . 
 . 
 .
 .
 
 .
 .
 .

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas469
Ovaj mjesecOvaj mjesec56157
UkupnoUkupno7522990

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48