Sinj: Održan 'Vikend u sjemeništu'

U Sinju je od 20. – 22. travnja 2012. godine održan 'Vikend u sjemeništu'. Na taj susret došlo je 12 mladića iz naših župa: Drniš (4), Imotski (2), Sinj (1), Vinjani (2), Vrgorac (1) i Zmijavci (2). Mladići su bili smješteni u prostorijama sjemeništa. Susret su organizirali fra Ivan Udovičić, prefekt sjemeništa, i fra Frano Doljanin, provincijski promicatelj za duhovna zvanja.

 


 

U petak poslijepodne, nakon smještaja, mladići su zajedno sa sjemeništarcima sudjelovali na pobožnosti molitve krunice. Nakon večere, sjemeništarci su s mladićima u dvorani franjevačke gimnazije igrali nogomet, a neki su u sjemeništu igrali stolni tenis. Na završetku prvog dana sjemeništarci i mladići zajedno su izmolili Povečerje.

U subotu, nakon svete mise s jutarnjom, koju je predvodio fra Ivan Udovičić, prefekt, imali smo doručak i probe pjevanja. Sjemeništarac Darijo Sinković prikazao je, u slici i riječi, život i rad u sjemeništu. Postulanti iz Imotskog svjedočili su o životu i radu u postulaturi kao i o njihovom dolasku u postulaturu. Sjemeništarci i postulanti su odgovarali na pitanja koja su im njihovi gosti postavljali.

Fra Gabrijel Jurišić proveo je mladiće kroz samostanski muzej. Poslije podne na programu je bio sport i razgledavanje grada. Oko 16.00 sati došla je ekipa s HTV-a i snimila prilog o 'Vikendu u sjemeništu' koji će biti emitiran u emisiji "Mir i dobro". Nakon večernje molitve, na rasporedu je bilo gledanje filma o sv. Franji i o. sv. Anti.

U nedjelju, 21. ožujka, nakon doručka i sudjelovanja na svetoj misi u 8.00 sati, mladići su imali mogućnost do kraja pogledati film o sv. Anti. Fra Frano Doljanin svim sudionicima 'Vikenda u sjemeništu' je za uspomenu podijelio CD s naslovom „Vikend u sjemeništu u Sinju 2012.“ koji su priredili fra Ivan Udovičić i fra Nediljko Jukić; Šematizam naše Provincije; molitvenik „Bog moj i sve moje“ i letak „Na putu prema franjevaštvu“. Susret je završio zajedničkim ručkom. Poslije ručka mladići su se uputili svojim kućama.

Fotografije 

Darijo Sinković

 


 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1186
Ovaj mjesecOvaj mjesec3531
UkupnoUkupno7618409

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83