Rupe: Proslava sv. Jure

Svečano misno slavlje u Rupama 23. travnja, na svetkovinu sv. Jure zaštitnika župe, predvodio je meštar novaka s Visovca fra Jure Šimunović. Sedmorica svećenika sudjelovala su u koncelebraciji, a novaci su sudjelovali u čitanjem svetopisamskih tekstova i animiranjem pjevanja. Misa je započela u 10.30 sati procesijom od crkve sv. Ante prema crkvici sv. Jure.

Fra Jure je u propovijedi istaknuo kako pitanje života, pa i samog opstanka čovjeka, nije prvotno ekonomsko, političko, znanstveno, ono je prvotno religiozno, vjersko, božansko pitanje. Pitanje Boga i Bogu u životu čovjeka i čovječanstva. Samo nas Bog može spasiti! Zato je kršćanin pozvan i poslan, posebno danas, pomoći i biti primjer čovjeka i čovjeku današnjice kako se osloboditi straha, kako razumjeti život, kako živjeti i kako ne biti zarobljenik suvišnog – samo trošiti. To se može samo po vjeri u Uskrslog Krista i životu po njegovu primjeru koji je rekao svojim prvim učenicima: »Primjer sam vam dao da i vi tako činite.« To kaže i nama danas, sada: »Ja sam Put i Istina i Život.«

Na kraju misnog slavlja župnik fra Božo Duvnjak zahvalio je okupljenim svećenicima i vjernicima. Posebno je zahvalio i čestitao predsjedatelju misnog slavlja fra Juri Šimunoviću koji na današnji dan slavi imendan.

.

.

.

.

Fotografije 

Fra Jerko Kolovorat

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Bdijenje mladih u Biskupiji

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas55
Ovaj mjesecOvaj mjesec34660
UkupnoUkupno7104201

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38