Bogoslovi u župi Svih Svetih u Blatu na Korčuli

Povodom blagdana Sv. Vicence, djevice i mučenice, koja se slavi kao zaštitnica mjesta kao i povodom Nedjelje Dobrog Pastira župnik župe Svih Svetih iz Blata na Korčuli i dekan korčulanskog dekanata don Nikola Berišić te sestre iz kuće matice Družbe Kćeri Milosrđa  pozvali su nas da svojim prisustvom obogatimo ova slavlja. Rado smo odazvali tom pozivu.

Na put smo krenuli u subotu, 28. travnja rano ujutro. Prva postaja našeg puta bio je franjevački samostan Uznesenja Marijina u Orebiću. U Blato smo stigli oko 14 sati. Najprije smo pohodili svetište bl. Marije Propetog Isusa gdje su nam s. Silvana Milan i s. Hijacinta Šimunović rekle nekoliko riječi o blaženici i svetištu, a zatim  smo se zajedno pomolili na grobu.

Proslava sv. Vicence u Blatu je nezamisliva bez „plesa od boja“ kojeg izvodi Viteška udruga „Kumpanija“. Ples od boja započeo je  u 16h,  a zatim je  u 18h slijedila tradicionalna blagdanska procesija ulicama mjesta i do župne crkve, ispred koje je slavljena sv. Misa, koju je predslavio skopski biskup, mons. dr. Kiro Stojanov u koncelebraciji sa ostalim župnicima s Korčule i Pelješca. U svojoj propovijedi mons. Stojanov ocrtao je lik sv. Vicence i dao nam svima poticaj da živimo vjeru u Krista onako kako ju je živjela sv. Vicenca, koja je iz ljubavi prema Kristu pretrpjela mučeništvo u sedamnaestoj godini života.

U nedjelju, 29. travnja sudjelovali smo na nedjeljnom euharistijskom slavlju koje je u župnoj crkvi Svih Svetih slavio fra Domagoj Runje, magistar bogoslova, koji se u propovijedi osvrnuo na biblijsku sliku Isusa Dobrog Pastira. Nakon sv. mise posjetili smo Vela Luku i grad Korčulu gdje su nas sestre Dominikanke na čelu sa priorom s. Katarinom Maglica, koja je upravo taj dan slavila imendan, počastile ručkom, a  mi njih pjesmom. Na povratku smo se zaustavili u Stonu gdje smo u crkvi Sv. Nikole kod sestara Franjevki od Bezgrješnog Začeća, pjevali Večernju. Puni lijepih dojmova i obogaćeni gostoljubivošću svih koji su nas primili, u kasnim večernjim satima vratili smo se u Split. 

Fotografije  

Tekst i fotografije fra Š. Č

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2047
Ovaj mjesecOvaj mjesec6757
UkupnoUkupno7621635

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71