Uspjela korizmena akcija u HKZ Stuttgart Zentrum

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart Zentrum je uspješno završila korizmenu akciju pomoći potrebnima. Ove smo se godine odlučili pomoći dvije institucije u Bosni i Hercegovini: „Malu školu“ u Varešu i zavod „Bakovići“ pored Fojnice.

Mala škola“ je prihvatna zajednica za djecu s teškim osobnim i obiteljskim situacijama. Zapravo, to je kuća časnih sestara franjevki za djecu koja su iz različitih razloga ostali bez roditelja. U domu se nalazi 17 djece različite dobi.

Zavod „Bakovići“ je centar za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje i produženo liječenje i rehabilitaciju osoba sa smetnjama u duševnom razvoju i zdravlju, a za koje iz određenih razloga ne postoje uvjeti stalnog boravka u vlastitoj obitelji i socijalnoj sredini. U Zavodu se nalazi 350 štićenika različite životne dobi.

U akciji su sudjelovali mnogi: od djece do najstarijih i pokazali smo srce za potrebne, za one kojima nedostaje mnogo toga od onoga što nama smeta ili nam je višak. Pomoći potrebnima u nevolji znak je i naše kršćanske solidarnosti i ljubavi.

Na početku korizme svoj su djeci i odraslim vjernicima koji su to htjeli podijeljene štedne kasice. Mnogo se vjernika tijekom korizme uključivalo u akciju, a također je uz kasicu svima podijeljen i prigodni letak o institucijama kojima se pomaže.

Akcija je imala i veoma važan edukativni karakter: da se kod svih, a posebno djece, razvija osjećaj kršćanske solidarnosti s onima koji su u potrebi.

Korizmeno je odricanje urodilo višestrukim plodom: angažirano sudjelovanje mnogih, razvijanje svijesti o vlastitim blagodatima koje počesto zanemarujemo ili o njima ne razmišljamo, razvijanje potrebe korisnog odricanja za druge te skupljena značajna sredstva. Ukupno je prikupljeno: 14.709,58 €.

Kao što je i rečeno na početku akcije, novac će biti podijeljen na dva jednaka dijela, te će svaka ustanova dobiti polovicu, bilo u novcu, bilo u materijalnim sredstvima kojima oskudijevaju oni za koje smo skupljali.

.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas810
Ovaj mjesecOvaj mjesec68391
UkupnoUkupno7610892

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55