Misionar don Boris Dabo posjetio župu Drniš

Dugogodišnji misionar don Boris iz Zambije posjetio je u nedjelju 22. srpnja 2012. vjernike u župi Gospe od Ružarija u Drnišu. Don Boris je svećenik Krčke biskupije koji djeluje u Zambiji od 1983. godine. Otvorio je misije u Shangombo i Lusu, a u siječnju 2011. misiju Ndjoko.

Riječi pozdrava i dobrodošlice misionaru don Borisu izrazili su na početku misnog slavlja župnik fra Božo Morić i dvije djevojčice. Don Boris je za vrijeme župske mise održao homiliju. Don Boris je u homiliji predstavio novu misiju i zahvalio na suradnji naglasivši kako su Drnišani zajedno s njim i njegovim suradnicima u misiji jedna ekipa te da su zajednički otvorili misiju Ndjoko. Situaciju u neevangeliziranim krajevima i svoje misionarsko djelovanje utemeljio je na riječima Evanđelja: "Kad iziđe, vidje silan svijet, i sažali mu se, jer bijahu kao ovce bez pastira, pa ih stane poučavati mnogočemu."  (Mk 6, 34)  Spomenuo je kako bi ovdje riječ sažaljenje označio kao suosjećanje.

Po završetku misnog slavlja, djeca su predala misionaru darove:  dječije radove, misijsku krunicu koju su sami izradili, sakupljeni novčani prilog u misijskoj kasici i kruh. Župljani su se pobrinuli da ne izostane drniški pršut.  Predavanje darova bilo je popraćeno  prigodnim tekstovima uz burni pljesak.

Misionar je zahvalio za darove, za molitvenu i materijalnu podršku istaknuvši kako je važno školovanje siromašne djece preko kumstava kojih ima veliki broj iz ove župe. Zahvalio je i na pomoći u projektu nabavke traktora, koji ima veliku važnost za siromašne ljude ove misije.

Poslije mise, don Boris se zadržao sa djecom i župljanima, a nakon ručka u župskoj kući posjetio je Gospin otočić Visovac, gdje ga je primio gvardijan fra Mate Gverić, pokazavši mu znamenitosti Visovca i istaknuvši povijest ovog otočića.

Fotografije 

S. Augustina Vukančić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas194
Ovaj mjesecOvaj mjesec194
UkupnoUkupno7615072

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33