Imotski: Mons. Juraj Jezerinac na proslavi obljetnice 115. imotske brigade

U nedjelju 29. srpnja u Imotskom je svečano obilježena 21. obljetnica osnutka 115. brigade, poznate kao Imotska brigada. Svečano euharistijsko slavlje u 10.30 sati za poginule pripadnike 115. brigade predvodio je mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, uz koncelebraciju imotskog gvardijana i župnika fra Zorana Kutleše, bivšeg provincijala fra Željka Tolića i još četvorice svećenika.

Na početku slavlja fra Zoran je pozdravio sve prisutne vjernike, a posebno pripadnike 115. brigade i njihove goste. Pripadnicima Imotske brigade čestitao je njihovu obljetnicu i zahvalio im na njihovom doprinosu u borbi za slobodu Domovine. Posebne pozdrave uputio je biskupu Jezerincu koji prvi put u Imotskom kao biskup predvodi euharistijsko slavlje.

Pozdravnu riječ uputio je i gosp. Marko Kujundžić, predsjednik Udruge 115. brigade, te je mons. Jezerincu uručio prigodni poklon.

U svojoj propovijedi biskup Jezerinac rekao je da je važno danas naglašavati činjenicu da je Hrvatska bila napadnuta i da se morala braniti. Tako su se i branitelji iz Imotske krajine uključili u obranu napadnute Domovine. Usporedio je hrvatske vojnike u domovinskom ratu sa starozavjetnim Davidom koji je s vjerom i pouzdanjem u Boga praćkom nadvladao premoćnog neprijatelja. Tako su i hrvatski branitelji s krunicom u ruci i molitvom na usnama uspjeli obraniti i osloboditi našu Domovinu. Nažalost, danas je krunica „zahrđala“ u našim rukama i obiteljima pa je stoga očito da je našem narodu potrebna u prvom redu duhovna obnova. Naime, narod koji se Bogu moli, ne može propasti.

Nakon euharistijskog slavlja na imotskoj tvrđavi Topani, kod spomenika poginulim braniteljima, biskup Jezerinac izmolio je odrješenje za sve poginule branitelje iz Imotske krajine.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas257
Ovaj mjesecOvaj mjesec257
UkupnoUkupno7615135

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29