Završetak vjeronaučne godine u HKM München

Svečanim misnim slavljem u kapeli bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 29. srpnja proslavljen je završetak vjeronaučne i školske godine za djecu hrvatskih iseljenika koji su proteklih mjeseci redovno posjećivali satove vjeronauka i brojne aktivnosti koje se održavaju u Domu Hrvatske katoličke misije u Schwanthalerstrasse. Kapela bl. Alojzija Stepinca bila je premala za sve roditelje i djecu koji su se kroz molitvu i pjesmu željeli iskazati zahvalnost Gospodinu za sve primljene darove u protekloj vjeronaučnoj i školskoj godini. I na ovom misnom slavlju su kao i na proteklim dječjim misnim slavljima koja se od proteklog rujna redovno održavaju u kapeli bl. Stepinca, u glavnim ulogama nalazili mladi pjevači i svirači koji nastupaju pod palicom sestre Nikoline Bilić, diplomirane crkvene glazbenice bez čijeg angažmana bi misna slavlja i brojne misijske proslave bile puno siromašnije.

Na početku protekle školske godine u rujnu je realizirana ideja o potrebi organiziranja redovnih misnih slavlja za školsku djecu i njihove roditelje, misa je zaživjela uz veliki angažman novog voditelja Misije fra Borisa Čarića i neumorne sestre Nikoline Bilić koja je glazbeno sa svojim pjevačima i sviračima dala nezaboravni pečat nedjeljnim misnim susretima.

Tako je bilo i protekle nedjelje kada su se okupili brojni pjevači i svirači iz dva zbora, onog dječjeg pod nazivom Hrvatski Slavuji i zbora mladih koji je također nastao početkom protekle školske godine. Bio je poseban užitak za sve posjetitelje slušati prelijepe duhovne hrvatske skladbe u izvedbi mladih hrvatskih iseljenika koji su svojim nježnim glasovima veličali Gospodina i izrazili mu zahvalnost na svoj dječiji, iskreni način.

Voditelj HKM-a fra Boris Čarić je u djeci prilagođenoj propovijedi objasnio značenje godišnjeg odmora, odlaska u neke nove krajeve, kako bi obnovili svoju duhovnu i tjelesnu energiju. "Krenite u Domovinu sa svojim roditeljima i prijateljima, zaslužili ste odmor nakon napornih školskih obaveza, ali ne zaboravite sa sobom ponijeti Isusa kao najvažnijeg prijatelja, neka on bude sa vama i u danima odmora, neka Isus ispuni vašu dušu sa mirom, neka Isus bude vaš najvažniji pratitelj na putevima koji vas čekaju", poručio je fra Boris okupljenoj djeci koja su sa velikom  pozornošću pratila njegovu propovijed. Tako je kroz molitvu i pjesmu završilo misno slavlje povodom završetka školske i vjeronaučne godine, slijede školski praznici koji u Bavarskoj traju do sredine rujna kada će opet započeti i redovne aktivnosti u okrilju Misije.  

Fotografije 

Tekst i snimke: Anđela Drmić

 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1709
Ovaj mjesecOvaj mjesec18478
UkupnoUkupno7633356

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55