Split: Održan I. susret za formaciju Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a

 U franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu održan je u subotu, 1. rujna 2012., prvi susret za formaciju Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

Euharistijsko slavlje u 8.30 sati predslavio je dr. fra Stipe Nimac, područni predsjedatelj duhovnih asistenata, a koncelebrirali su područni duhovni asistenti fra Jerko Penava i fra Pero Džida. Nakon euharistijskog slavlja, pozdravih riječi Mile Šuto, područne predsjednice, i fra Jakova Begonje, gvardijana samostana Gospe od Zdravlja, uslijedilo je radni dio susreta.

Prvo predavanje na temu „Uloga odgovornih za formaciju na mjesnoj razini“ održala je Danijela Rebac, nacionalna povjerenica za formaciju (OFS – Zagreb/Dubrava). Nakog toga bila je rasprava, razmjena iskustava, govor o problemima s kojima se susreću odgovorni i poticaji za bolji rad.

Drugo predavanje „Animiranje susreta na mjesnoj razini“ održala je Mihaela Rajič, OFS Zagreb-Kaptol. Nakon predavanja bio je rad u skupinama na temelju pripremljenih pitanja.

Treće predavanje bila je radionica na temu „Obrada predložene teme“. Predavanje je održala Ivana Bošnjak, područna povjerenica za formaciju Zagrebačkog područnog bratstva.

Sudionici su bili upoznati i o proslavi dolaska sv. Franje na hrvatsko tlo. Prvi dio proslave bit će održavanje međunarodnog simpozija koji će se održati 1. i 2. listopada 2012. godine u Splitu (Sv. Frane) i u Zadru (Sv. Frane) na temu „Početci franjevaštva u Hrvata“. Drugi dio svefranjevačke proslave održat će se u Splitu na Sustipanu u subotu, 6. listopada 2012. godine.

Osim toga, Dario Tolić, predsjednik mjesnog bratstva Imotski, upoznao je sudionike o održavanju scenskog prikaza "Franjo Asiški u zemlji Hrvata" kojeg je napisala s. Judita Čovo, a koji će biti izveden:

- 8. rujna u samostanu školskih sestara franjevki u Splitu na Lovretu;

- 23. rujna u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu;

- 30. rujna u crkvi sv. Franje u Imotskom.

Sudionici prvog susreta izrazili su zadovoljstvo jer iskustvo koje su primili pomoći će im u produbljivanju rada na formaciji u mjesnim bratstvima i na taj način vjernije žive poslanje svjetovnih franjevaca.. Susret je završio oko 17.00 sati.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas959
Ovaj mjesecOvaj mjesec68540
UkupnoUkupno7611041

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49