Permanentno obrazovanje mladih svećenika

 Dosadašnjih godina u tjednu poslije Uskrsa, Splitska metropolija i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja su organizirali permanentno obrazovanje za mlade svećenike zaređene posljednjih deset godina. Ove godine je to po prvi puta prebačeno na prvu nedjelju u rujnu. Tako da je ove godine bilo od 2.do 5.rujna 2012.

Ove godine permanentno obrazovanje, uz prisustvo tridesetak mladih svećenika, od kojih su sedmorica iz Provincije Presvetog Otkupitelja, upriličeno je u Duhovnom centru “Karmel“, Grabovica. Program je započeo u nedjelju na večer 2. rujna, a završio  u srijedu 5. rujna sa ručkom.

Cjelokupni program bio je posvećen govoru o vjeri. Na samom početku u uvodnom susretu sve je pozdravio mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski i metropoli, nakon čega je uvodno razmišljanje u cijeli susret, imao novi koordinator permanentnog obrazovanja don Jenko Bulić. Prvog radnog dana, 3. rujna, kao gosti predavači nastupili su: dr. don Ivica Žižić s temom „Slavljenje vjere“ i dr. don Josip Mužić koji je održao predavanje „Odgoj u vjeri“. Drugog dana nastupio je dr. don Marinko Vidović, održavši predavanje naslovljeno „Navještaj vjere“. Trećega dana predavanje je imao, profesor dr. fra Domagoj Runje, na temu“Molitva u vjeri“! Nakon svakog  predavanja uslijedio bi plenum na izloženu tematiku s mogućnošću postavljanja pitanja.

Na koncu prvog i trećeg radnog dana, sudionici stručnog skupa su slavili svetu misu u kapeli u „Karmelu“, a drugog radnog dana je euharistijsko slavlje bilo u župnoj crkvi na Kupresu, uz prisustvo velikog broja župljana, koju je predvodio nadbiskup msgr. Marin Barišić, uz koncelebraciju, šibenskog biskupa Ante Ivasa, dubrovačkog biskupa Mate Uzinića, provincijala fra Joška Kodžomana, i ostalih svećenika, sudionika permanentnog obrazovanja.

Tog drugog dana, nakon radnog dijela, svi sudionici su pošli na kratki izlet u Kupres, gdje su uz pratnju vrlo gostoljubivih domaćina, razgledali povijesni lokalitet „Otinovci“ i Rimsku baziliku. Nakon spomenutog okrepljenja na Gozbi za stolom Gospodnjim, svi nazočni svećenici okrijepili su se na zajedničkoj večeri u organizaciji župnika don Marka Tomića.

Pri koncu ovogodišnjeg permanentnog obrazovanja uslijedio je plenarni osvrt na cijeli susret uz osvrt i poruku mons. Marina Barišića, nadbiskupa splitsko-makarskog. Na završnom euharistijskom slavlju predsjedao je nadbiskup Marin, a propovijedao  provincijal fra Joško Kodžoman, potakavši mladu braću svećenike na odvažnost u življenju svoga svećeništva, kroz svjedočanstvo vjere i službu koja nam je povjerena.

Ugodno i poučno druženje je zaključeno zajedničkim objedom. Zahvaljujemo svima koji su se potrudili u organizaciji i ostvarenju ovog susreta.

Mladi franjevci

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1119
Ovaj mjesecOvaj mjesec3464
UkupnoUkupno7618342

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42