Primanja i obećanja Frami Drniš

U nedjelju 16. rujna 2012. bila su u crkvi Gospe od Ružarija primanja i obećanja u Frami Drniš. Slavlje je predvodio fra Jure Hrgović. Uoči tog svečanog čina imali smo duhovnu obnovu koju smo započeli u srijedu kada je održana proba na kojoj su se uvježbavale pjesme za sv. misu.

U četvrtak je miljevački župnik fra Ivan Maletić održao predavanje na temu ''Sakramenti'' te je na način, blizak nama mladima, ukazao na njihovu važnost. Još pod dojmom predavanja koje nas je oduševilo, pripremili smo pjesme za sv. misu i klanjanje koje je uslijedilo. Misu i klanjanje je predvodio naš duhovni asistent fra Mario Radman. Nastavak duhovne obnove je uslijedio u petak kada je tema predavanja bila ''Primanja i obećanja''. Gostujući svećenik, koji je održao predavanje, bio je fra Perica Maslać, duhovni asistent šibenske Frame Gospe van Grada. Ukazao nam je na važnost naših obećanja i na ozbiljnost koja je potrebna u pristupu primljenika i obećanika. Predavanju je prisustovao i karmelićanin brat Ante Škugor koji je svjedočio o svom vjerskom putu te je i sam bio član franjevačke mladeži. Nakon predavanja je slijedio rad po skupinama, križni put i sveta misa.


U subotu, u 16h smo se okupili na autobusnom kolodvoru te krenuli u Knin. Zajedno s mladima iz Knina i Šibenika (većinom framaši) smo krenuli na hodočašće u Biskupiju. Nakon 11 km hoda u molitvi, pjesmi i druženju smo došli do cilja. Imali smo mogućnost sv. ispovijedi te je slijedilo klanjanje fra Ivana Lukača, područnog duhovnog asistenta. Kninski framaši su pripremili prezentacije i meditacije, a glavna tema je bila siromaštvo. Predavanje na tu temu je održao bogoslov fra Lazar Perica. Tako smo siromaštvo proučili ''sa svih strana'', bilo materijalno ili duhovno. Iza predavanja smo se rastali uz pjesmu i veseli krenuli prema Drnišu.

Došla je i nedjelja, dan primanja i obećanja. Prije sv. mise smo održali probe. U goste su nam došli brojni framaši koji su nas razveselili svojim dolaskom. Sv. misu je predvodio fra Jure Hrgović, magistar bogoslova i duhovni asistent splitsko-dubrovačko područnog bratstva. Iza sv. mise smo otišli u župnu dvoranu i počastili se uz pjesmu i druženje. Mislim da smo svi otišli kući nekako sretniji i ispunjeniji.

Primanja i obećanja su nam na neki način obveza i nije uvijek lako pratiti tako velikog uzora i sveca kao što je bio sv. Franjo. Zbog toga nam je Gospodin dao braću da se međusobno potičemo i budemo jedni uz druge i u teškim trenucima. Podrška, koju su nam ukazali framaši iz drugih mjesnih bratstava, uistinu nam puno znači.

Svi framaši su zahvalni što su nas počastili svojim dolaskom, baš kao što smo zahvalni članicama FSR-a, predavačima-gostima, svima koji su nam pomogli te našem duhovnom asistentu fra Mariu, koji je uvijek uz nas! Riječi pozdrava i podrške ovom prigodom uputio je i župnik fra Petar Klarić.

Mir i dobro!

Fotografije

Ana Lucić, voditelj formacije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2209
Ovaj mjesecOvaj mjesec6919
UkupnoUkupno7621797

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80