Kelkheim: Primanje u Framu uz framaše iz MBL

 U hrvatskoj katoličkoj zajednici u Kelkheimu kraj Frankfurta u nedjelju 7. listopada 2012. bilo je posebno svečano. Preko svete mise u prepunoj crkvi sv. Dionizija u Franjevačku mladež primljeno je 17 mladića i djevojaka. Za ovaj događaj mladi su se pripremali pod vodstvom s. Magdalene Višić, koja im je na redovitim susretima nastojala približiti ljepotu nasljedovanja Krista na način sv. oca Franje iz Asiza.

Na početku misnog slavlja sve prisutne je pozdravio voditelj zajednice fra Marinko Vukman, izražavajući radost što su mladi prepoznali vrijednost svjedočenja Evanđelja u svijetu koji često Bogu nije naklonjen.

Misu i obred primanja predvodio je fra Jure Hrgović, magistar bogoslova, a ujedno i provincijski duhovni asistent za Framu. Fra Jure je oslonjen na svetopisamske izvještaje ove nedjelje o jedinstvu čovjeka i žene, naglasio važnost obitelji i pozvao sve prisutne na rast u ljubavi, razumijevanju i predanju, kako bi imali snagu nadvladati trenutke krize unutar svojih obitelji. Dijete, plod roditeljske ljubavi, kojega Isus pred svojim apostolima predstavlja kao model osobe prikladne za Kraljevstvo Božje, nalazi svoj vjerodostojni izraz u liku i djelu sv. Franje koji je već preko 800 godina privlači mnoštvo ljudi, mlađih i starijih, na način života predan Bogu. Franjo je u svojoj malenosti, jednostavnosti, pobožnosti izazov i današnjoj generaciji ljudi, koja u svom svećeničkom, posvećenom i vjerničkom životu, želi osjetiti sigurnost Očeve ljubavi.

Nakon propovijedi predsjednica mjesne Frame, Antonia Galić, prozvala je primljenike koji su pred oltarom izrazili svoju želju da započnu put formacije u Frami. Kao znak njihove spremnosti za taj put, mladi su primili znak tau i prigodne majice s logom svoje frame. Za sve sudionike misnog slavlja na kraju je pripremljen domjenak u dvorištu pred crkvom.

Slavlje su uzveličali Framaši župe Majke Božje Lurdske iz Zagreba koji su predvodili pjevanje. Oni su nedavno izdali CD duhovnih pjesama koji su ovim putem i promovirali. Ovaj vikend ugostili su ih domaći Framaši i tako na vidljiv način pokazali svoju ljubav i svijest o pripadnosti zajedničkoj franjevačkoj obitelji. Dan uoči primanja u Framu, mladi su zajedno sa gostima i Zagreba imali susret u Hrvatskom centru u Kelkheimu gdje im je fra Jure održao predavanje o specifičnostima franjevačke karizme nakon čega su framaši kroz srdačni razgovor razmjenjivali iskustva života u Frami.

Radost ovog susreta, kojega su bili dio i framaši iz Frankfurta, bila je vidljiva na veselim i raspjevanim licima mladih i na sv. misama u crkvi sv. Ante i sv. Alberta u Frankfurtu, kao i na zajedničkom druženju u frankfurtskom Hrvatskom centru te u zajedničkom upoznavanju znamenitosti ovog njemačkog grada.

Frama Kelkheim sad broji ukupno 25 framaša, a već ima lijep broj simpatizera koji su u razdoblju pripreme za ulazak u Framu. Tako su mladi ove male, ali žive hrvatske zajednice, postali dio franjevačke obitelji koja je i danas, kao i stoljećima prije, znak Božje ljubavi svijetu koji ne uspijeva prepoznati prisutnost Boga.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas827
Ovaj mjesecOvaj mjesec68408
UkupnoUkupno7610909

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57