Proslava Misijske nedjelje u Drnišu

 Misijska nedjelja u župi Gospe od Ružarija u Drnišu proslavljena je 21. listopada a ovom danu je prethodila molitvena priprema. U crkvi svetoga Ante, misijska grupa pod vodstvom fra Marija Radmana i s. Augustine Vukančić, tjedan dana pred Misijsku nedjelju, svaku večer prije svete mise, djeca i prijatelji misija predmolili su molitvu misijske krunice. 

Organizirana je i akcija prikupljanja novčanih priloga na više načina, a moto ove akcije nazvan je „1 kuna 1 obrok“. U ovu akciju uključeni su učenici osnovne i srednje škole te ostali prijatelji misija. Prostor ispred  glavnog oltara u crkvi sv. Ante bio je urešen prigodnim radovima naših vjeroučenika. Uz njihove radove prostor su ispunili  različiti predmeti iz misija, koje nam je za ovu prigodu posudio fra Ante Vukušić koji je djelovao u NR Kongo.

Euharistijsko slavlje  predvodio je fra Mario Radman a naši framaši pjevanjem i sviranjem uzveličali ovo misno slavlje. Posebno su bili angažirani članovi Misijske grupe koji su izveli prigodni program. Fra Mario je propovijedi posebno istaknuo lik velikog misionara  o. Ante Gabrića a kao prinos darova predstavnici svih razreda prinijeli su misijske kasice pred oltar. Po završetku misnog slavlja fra Mario je iznio nekoliko informacija o misijama te je pročitao čestitku misionara don Borisa Dabo, koju je uputio vjernicima i pastoralnim radnicima naše župe: "Vama koji radite u pastoralu i vašim misijskim suradnicima, želim sretnu i blagoslovljenu Misijsku nedjelju. Sjećanje na moj posjet Drnišu prošlog ljeta mi je i dalje u svježem sjećanju, pa bih molio da svima prenesete moje srdačne čestitke za njihov misijski rad."

Svi prisutni vjernici su na izlazu iz crkve mogli uzeti papiriće na kojem je pisalo ime misionara ili misionarke sa nakanom da mole za onoga čije ime piše na papiru, kako bi bili molitvena podrška njihovu djelovanju i radu.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas216
Ovaj mjesecOvaj mjesec216
UkupnoUkupno7615094

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28