Proslava misijske nedjelje u Freisingu

U nedjelju 21.listopada 2012. u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freising proslavljena je misijska nedjelja. Kao i svake godine okupio se velik broj vjernika. Ove godine na poseban način jer je na euharistijskim slavljima u Landshutu, Freisingu i Dachau sudjelovala s. Mislava Prkić, školska sestra franjevka splitske provincije, misionarka u Demokratskoj republici Kongo. Misijska nedjelja prigoda je da se na jedan drugačiji način sjetimo i kroz molitvu i kroz svoje darove najugroženijih stanovnika našeg planeta. Na taj je način i proslavljena. Voditelj misije fra Ivan ove je godine osmislio proslavu na jedan drugačiji i, kako se pokazalo, jako emotivan način. Naime, kad je pozvao s. Mislavu, koja je iz prve ruke mogla posvjedočiti o svom životu i radu u Africi, vjernicima je dao prigodu da čuju sve o ljudima i događajima koji su tako daleko, ali koji izazivaju sućut cijelog svijeta.

  

S druge strane, pošto velik broj vjernika HKM Freising redovito novčano pomaže školovanje djece s kojima s. Mislava radi (vjernici su preuzeli ove godine 63 kumstva), dao im je prigodu da se interesiraju i da čuju nešto o ljudima s kojima su kumstveno povezani. Kroz ove četiri godine vjernici HKM Freising već su sakupili 12.800,00 eura i 2.200,00 američkih dolara za školovanje djece u Kongu te su na taj način posvjedočili svoju ljubav i brigu za najpotrebnije. Euharistijska slavlja toga dana bila su nešto drugačija jer je umjesto fra Ivanove propovijedi Božji puk dobio priliku čuti s. Mislavu. Ona je veoma emotivno govorila o problemima i poteškoćama svoga rada, o načinu življenja i preživljavanja tamošnjih ljudi, o svakodnevnim ratnim strahotama i nasilnom ponašanju pojedinih grupica te o ljepoti pomaganja i služenja drugima. Vjernici misije bili su potreseni i dirnuti te se na mnogim licima mogla vidjeti suza u oku, a iz nekih grudi čuo se i tihi jecaj. Govor s. Mislave potaknuo je inače jako darežljive vjernike da još više i još žarče sudjeluju u pomaganju ljudi koji preživljavaju na rubu gladi.

Fra Ivan se na kraju euharistijskih slavlja zahvalio s. Mislavi te joj uručio poklon od 3.100,00 eura u ime svih vjernika koji su toga dana mogli sudjelovati u proslavi misijske nedjelje. Zahvalio se i Bogu na darežljivim rukama koje, iako ne mogu poput s. Mislave djelovati i raditi u Africi, ipak svojim darovima i molitvama sudjeluju u spašavanju mnogih.

  

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1013
Ovaj mjesecOvaj mjesec68594
UkupnoUkupno7611095

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53