Knin: Održan III. duhovni kapitul Frame

 U Kninu je od 19. do 21. listopada 2012. održan III. duhovni kapitul pod geslom „On slabosti naše uze i boli ponese“ (Mt 8,17). Na Kapitulu su se okupili mladi iz Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Franjevačke mladeži.

Program kapitula održavao se u prostorijama osnovne škole „Domovinske zahvalnosti“, te ovim putem zahvaljujemo ravnatelju Ivanu Uzunu što nam je ustupio korištenje prostorija škole. Mladi su u Knin pristigli u petak u  poslijepodnevnim satima, a kninski framašisu ih dočekali ispred samostana sv. Ante. Nakon euharistijskog slavlja u crkvi sv.Ante mladi su uputili prema osnovnoj školi, gdje su im riječi dobrodošlice uputile područna predsjednica, Lucija Kundid i predsjednica kninske Frame Marija Dragić, a područni voditelj formacije Marko Plavčić upoznao ih je s programom Kapitula. Uslijedila je večera nakon koje je mlade zabavljao kninski framaški bend. Idućeg dana nakon doručka, mladi su raspoređeni u grupe za karitativni rad. Jedna grupa je išla u posjet kninskom staračkom domu, neke grupe su bile raspoređene za čišćenje kuća siromašnih kninjana dok su preostele grupe zajedno s djelatnicima kninske „Čistoće“ čistile okoliš u dornjem dijelu grada, oko župne crkve i samostana te oko bolnice „Hrvatski ponos“. Nakon karitativnog rada uslijedio je ručak. Predavanje na temu „On slabosti naše uze i boli ponese“ održao je fra Ivan Maletić. Nakon predavanja mladi su na datu temu raspravljali u skupinama koje su vodili animatori s Zadarsko-šibenskog područja. Nakon radionica mladi su prisustovali Euharistiji i euharistijskom klanjanju.

Zadnjeg dana ovog susreta, nakon doručka po jedan član svake Frame, koja je sudjelovala na ovom duhovnom Kapitulu iznio je zajedničke dojmove, a potom je predsjednica kninske frame, u ime svih kninskih framaša svim framama uručila male znakove pažnje da ih sjete na ove dane zajedništva provedene u kraljavskom gradu Kninu. Prije ručka mladi su prisustovali sv. Misi u crkvi GVHKZ nakon čega smo ih ispratili njihovim kućama.

Fotografije 

Marija Dragić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas279
Ovaj mjesecOvaj mjesec14559
UkupnoUkupno7629437

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23