Dubrovnik: Fra Marko Mrše održao predavanje na VI. međunarodnom simpoziju crkvenih pravnika

 U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dubrovačke biskupije i Hrvatskog kanonističkog društva, održan je od 25. do 27. listopada 2012. godine u hotelu „Petka“ u Dubrovniku VI. međunarodni simpozij crkvenih pravnika. U poslijepodnevnim satima u četvrtak, 25. listopada, nakon što je održana skupština Hrvatskog kanonističkog društva (HKD), predavanje je održao uvaženi i plodonosni crkveni pravnik kardinal Velasio de Paolis iz Rima na temu: „Ususret tridesetoj godišnjici proglašenja Zakona kanonskoga prava. Kanonski zakon u životu Crkve. Izazovi i perspektive“. Nakon predavanja i diskusije godišnje izvješće podnio je dr. Josip Šalković, predsjednik Hrvatskog kanonističkog društva, istaknuvši daljnje organiziranje simpozija crkvenih pravnika, kako bi teme koje se obrađuju poslužile kao cjeloživotno obrazovanje onima koji se time bave pobliže, ali i svima onima koji se žele upoznati s temama iz crkvenog prava, koji je uz ostalo i u službi evangelizacije, pastorala i propovijedanja evanđeoske poruke jer je „suprema lex salus animarum“.

Zanimljiva i korisna vijest je da je spomenuto HKD u fazi realizacije dvaju projekata: 1) nacrt cjelovite kanonske bibliografije na hrvatskom jeziku, koja će biti od velike koristi i studentima na Katoličkim bogoslovnim fakultetima i drugima koji proučavaju kanonsko pravo i 2) Hrvatski kanonski leksikon. Rad simpozija odvijao se 26. i 27. listopada na temu: „Kanonsko pravo i medicina. Izabrana pitanja“.

Na simpoziju je, među ostalima, aktivno sudjelovao i član naše Provincije dr. fra Marko Mrše koji je održao predavanje na temu: Psiho-fizička sposobnost za svete redove i zavjete. Fra Marko je od listopdada 2011. godine član Hrvatskog kanonističkog društva.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas795
Ovaj mjesecOvaj mjesec68376
UkupnoUkupno7610877

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43