Split-Trstenik: Održana skupština Područnog bratstva Frame

U subotu, 10. studenoga 2012. održana je redovita/jesenska i V. izborna skupština Područnog bratstva Franjevačke mladeži u samostanu o. Ante Antića na Trsteniku u Splitu. Nakon uvodnog pozdrava područne predsjednice Ane Mikulić kao i molitve Jutarnje i duhovnog nagovora fra Jure Hrgovića, područnog duhovnog asistenta Frame, uslijedio je radni dio same skupštine. Radni dio skupštine je započeo usvajanjem zapisnika proljetne područne skupštine te izvještajem rada područnog vijeća kao i mjesnih bratstava Frame kroz proteklo mandatno razdoblje. Izvještaji rada su popraćeni prigodnim prezentacijama, a članovima skupštine su podijeljeni izvještaji u obliku prigodno izrađene knjižice izvještaja. Zaključci radnog dijela skupštine su da će se sljedeća područna skupština održati 9. ožujka 2013. u Vrgorcu kao da će se održati i II. duhovni kapitul Frame u travnju. Od strane Nacionalnog vijeća je predstavljena i Nacionalna skripta za formaciju, a koju je Područno vijeće umnožilo za jedan primjerak po mjesnom bratstvu. Predstavljen je i program e- Frame kao baze podataka framaša te se članovima skupštine predložio drugi datum održavanja Hoda Frame koji bi se ubuduće mogao održavati od 22. srpnja - 31. srpnja umjesto dosadašnjeg 27. srpnja - 5. kolovoza ukoliko to usvoji kompletna većina područnih bratstava Frame u Hrvatskoj.

Nakon radnog dijela uslijedio je ručak i prigodna pauza za vrijeme koje je članovima skupštine podijeljen kupljeni primjerak, po mjesnom bratstvu, knjige Franjevački izvori kojeg je izdalo Vijeće franjevačkih zajednica. Pri završetku svoje službe članovima skupštine se obratila područna predsjednica Ana Mikulić riječima: "Dolazite na plodno tlo. Postajete poslužitelji kompenzivnog i skladnog Područnog bratstva. Područnog bratstva u kojem djeluje 19 mjesnih bratstava, što aktivnih, što u obnovi ili osnutku. Postajete organizatori i koordinatori područnih susreta, kojeg je Područno vijeće (2008.-2010.) postavilo kao redovite i uobičajne. Neki od nas nisu bili te sreće prije četiri godine kada smo žudili za područnim susretima i druženjima. Ostavlja vam se stabilna blagajna bez dugova. Iskoristite taj blagoslov i nastavite što smo mi obnovili i nastavili, a generacije prije stvorile.“

Nakon radnog dijela skupštine pristupilo se obredu V. izborne skupštine Područnog bratstva. Obredom izbora vijeća je predsjedao nacionalni predsjednik Frame, Ivan Bambir. Nakon prigodnih čitanja i zaziva Duha Svetoga članovi skupštine s pravom glasa, 29 članova, poslije 27, od maksimalno mogućih 37 izabrali su sljedeće vodstvo na dvije godine.

Pero Mihaljević, predsjednik (Frama Sinj)

Ivana Babić, potpredsjednica (Frama Runovići)

Daniela Todorić, tajnica (Frama Imotski)

Martin Vrlić, blagajnik (Frama Sinj)

Iva Burazin, voditeljica formacije (Frama Split- Sv. Obitelj)

Prihvaćenjem službi nacionalni predsjednik je zaključio i potvrdio izbore.

Izborom novog vijeća završava četverogodišnje mandatno razdoblje Ane Mikulić, kojoj je Područno bratstvo uručilo prigodni dar, jednako kao i Perini Granić, koja je u prvom mandatnom razdoblju vršila službu tajnice godinu dana, a u drugom mandatnom razdoblju, službu voditeljice formacije.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas820
Ovaj mjesecOvaj mjesec68401
UkupnoUkupno7610902

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50