Wuppertal: Održana duhovna obnova

U povodu završetka proslave 40. godina misije, u godini vjere održana je duhovna obnova za vjernike HKM Wuppertal. Voditelj duhovne obnove bio dr. fra Anđelko Domazet u tijeku duhovne obnove pod naslovom "Vjera srca ili vjera usana" susreo se sa raznim dobnim skupinama u misijskoj zajednici.

Duhovna obnova je započela u petak, 23. studenoga uvodnom meditacijom i potom predavanjem na temu "Porta fidei i Godina vjere". Okupljenim vjernicima duhovnik je objasnio razloge papina pisma "Porta fidei - Vrata vjere" i otvaranje slavlja Godine vjere. Posebno je naglasio kolika je važnost vjere preko niza zanimljivih izjava mnogih poznatih osoba iz svijeta. Nakon predavanja slavila se sveta misa u crkvi sv. Ivana koja je iznad prostorija HKM Wuppertal. Poslije mise u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom molilo se i razmatralo na temu "Pet Isusovih gora u našemu vjerničkom životu".

Subotnji program duhovne obnove počeo je sa predavanjem roditeljima školske djece pod naslovom "Uloga oca u obitelji". Zanimljivo predavanje roditelji su popratili pitanjima što je stvorilo lijepu diskusiju.

Poslije podne je bio priređen susret mladih. Fra Anđelko je u susretu s mladima obradio temu "U što vjerujemo?". Kombinacijom duhovnog nagovora, kratkim predavanjem i radom u skupinama mladi su imali mogućnost upoznati tajne vjere i usporediti ih sa svojim stanjem duha. Pored mladih iz HKM Wuppertal na ovaj skup došlo je i nekoliko mladih iz HKM Düsseldorf.

U nastavku predavanja mladima su se pridružili su se i ostali članovi misije na razmatranje teme "Vjera bez Gestemanija" u kojem su se upoznali sa raznim poteškoćama na koje nailazi današnji vjernik. Vjera se kroz te kušnje i krize može još bolje učvrstiti i ojačati.
Drugi dan duhovne obnove završio se misnim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kojem se molilo za potrebe zajednice i  obnova osjećanja da smo svi voljena djeca Božja.

Tijekom prva dva dana duhovne obnove pjevanje su predvodili zbor mladih iz HKM Wuppertal.

Treći dan duhovne obnove vjernici su slavili i završetak godine proslave 40. godišnjice misije Wuppertal. Na svetom misnom slavlju u crkvi Srca Isusova u Wuppertalu fra Anđelko je sa vjernicima podijelio misao o plodovima naše vjere. Vjera se u kušnjama profilira i ako je snažna i odvažna ostavlja plodove na svakom pojedincu kao i zajednici. Okupljenim vjernicima je čestitao na vjernosti i zajedništvu tijekom 40 godina života u Wuppertalu. Naša postojanost je znak mnogima koji pokazuje kvalitetu koja se nudi svakom čovjeku dobre volje. Na svetoj misi zajedno su pjevali svi zborovi HKM Wuppertal.

Na kraju misnog slavlja voditelj misije fra Josip Repeša, zahvalio je fra Anđelku Domazetu na spremnosti i predanosti za vodstvo duhovne obnove. Zahvalio je i svima koji su sudjelovali u duhovnoj obnovi kao i onima koji su uložili obilje truda u pripremi događanja u godini proslave 40. godišnjice misije. Misno slavlje je poslije blagoslova završeno zajedničkom himnom proslave "Zajedno u Kristu". Tijekom tri dana duhovne obnove u programu je sudjelovalo oko 200 vjernika iz HKM Wuppertal.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1064
Ovaj mjesecOvaj mjesec3409
UkupnoUkupno7618287

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42