Zagreb: Studenti darivali fratre

Povodom 80. obljetnice osnutka samostana i 70. obljetnice osnutka župe Majke Božje Lurdske u Zagrebu, predstavnici udruge Studenti Cetinske krajine posjetili su samostan i župu. Studentsko izaslanstvo činili su Helena Vlašić  tajnica udruge, Iva Bikić i Ivan Bota počasni predsjednik udruge. Studente su primili  gvardijan fra Mate Matić, župnik fra Nikica Ajdučić te župni vikar fra Tino Labrović. U ime udruge Ivan Bota zahvalio je franjevcima na svemu što čine za studente i ne nesebičnoj potpori koja studentima jako puno znači. Studenti su u ime udruge, kao znak zahvalnosti poklonili fratrima umjetničku sliku sa motivima ribara, uz pouku: ne tražimo ribu da nas nahranite, već naučite nas "loviti ribu" da budemo "siti" za cijeli život. Fratri su studentima zahvalili na poklonu i potvrdili ono što studenti znaju oduvijek, da se mogu obratiti u svako doba i računati na pomoć.

Od samog osnutka  naši studenti su posebno privrženi ovom samostanu i crkvi čemu je više razloga. Naime, ovaj samostan pripada provinciji Presvetog Otkupitelja u Splitu i većina fratara u ovom samostanu su s područja Cetinske krajine što je pridonijelo odluci većine naših studenata da upravo ovamo odlaze na svete mise za vrijeme boravka u Zagrebu. Za vrijeme studija naši su studenti nailazili na brojne životne prepreke a pogotovo za vrijeme komunističke vladavine kada su studenti zbog političkih ili vjerskih uvjerenja ostajali bez studentskih domova, izbacivani sa fakulteta i sl. U tim najtežim životnim trenucima upravo franjevci su im pomogli pružajući im smještaj, hranu i često, nešto puno bitnije, kada materijalno ne pomaže, franjevci su bili uz naše studente i pomogli im da svladaju najteže životne prepreke.

U crkvi Majke Božje Lurdske već tradiconalno, na početku svake akademske godine održava se sveta misa za studente Cetinske krajine, nekoliko studenata je smješteno u studentskom domu u sklopu samostana, studenti sudjeluju u susretima Franjevačke mladeži, pjevaju u crkvenom zboru te naravno pohađaju svete mise iako je crkva Majka Božje Lurdske malo "izvan" studentske uobičajene rute.

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1884
Ovaj mjesecOvaj mjesec67092
UkupnoUkupno7609593

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 72