Božićna proslava u HKM München

 

U organizaciji HKM München održana je u subotu 15. prosinca u dvorani Salesianum (St.-Wolfgangs-Platz) u Münchenu tradicionalna Božićna fešta koja je okupila veliki broj djece, mladih i odraslih.

Božićna je proslava započela duhovnim dijelom u kojem je nastupio dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji, zbor mladih i orkestar misije pod ravnanjem s. Nikoline Bilić kao i učenici Hrvatske dopunske nastave sa učiteljicom Kristinom Krznar.

Slijedio je nastup svih folklornih skupina misije: dječji folklor Bijeli golubovi (4-7 godina) s voditeljicom Biljanom Šibenik; dječji folklor Bijeli golubovi (2.-6. razreda) s voditeljicama Tanjom Ojvan i Nedom Blažić; folklorna skupina mladih HKM München Fra Andrija Kačić Miošić (Folklor A) s voditeljima Florianom Grubišin, Josipom Ljubičić i Anitom Karačić; folklorna skupina mladih HKM München (Folklor B) te skupina veterana "Narodni vez" s voditeljicom Slavicom Tavra.

Nakon bogatog i raznolikog dijela programa sve je prisutne pozdravio voditelj HKM München fra Boris Čarić, konzul RH u Münchenu gospodin Ante Jović te predsjednik misijskog vijeća gospodin Dinko Grgić. Fra Boris se zahvalio konzulu RH što je svojom prisutnošću uzveličao božićno misijsko slavlje. "Zahvaljujem također svim mojim suradnicima svećenicima i časnim sestrama, gospodinu Dinku Grgiću predsjedniku misijskog vijeća kao i cjelokupnom misijskom vijeću, svim aktivnim suradnicima koji su pomagali u organizaciji proslave, svim sponzorima dobrotvorne tombole koji su vidljivi na flyerima kao i svima koji su željeli ostati anonimni. Ovaj susret je dokaz našeg dubokog zajedništva na što nas poziva i potiče blagdan Božića radi kojeg smo se ovdje okupili. Hvala djeci i mladima naših zborova koji su nas duhovno uveli u večerašnju proslavu. Hvala svim folklorašima i njihovim voditeljima kao i djelatnicima Hrvatske dopunske nastave!"

Ovo božićno slavlje imalo je humanitarni karakter jer je cjelokupni prilog dobrotvorne tombole ove večeri išao za pomoć pri operaciji teško bolesne četverogodišnje djevojčice.

Cjelovečernji program vodio je đakon Mate Kutleša a u zabavnom dijelu programa nastupila je Izabela Martinović i Band "Novi Ritam".

Fotografije

s. Nikolina Bilić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1914
Ovaj mjesecOvaj mjesec67122
UkupnoUkupno7609623

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 91