Proložac: Nadbiskup Barišić krstio četvero djece

 

Na treću nedjelju kroz godinu dana 27.siječnja 2013. posebno svečano je bilo u prološkoj župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela kada je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić krstio četvero djece iz župe Proložac.

Za vrijeme svečanog euharistijskog slavlja koje je predvodio mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, u koncelebraciji sa prološkim župnikom fra Vinkom Gudeljom, uz sudjelovanje velikog broja vjernika i skladnu pjesmu Mješovitog pjevačkog zbora župe Proložac pod ravnanjem njihove dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo, sakrament krštenja primili su blizanci Mia i Matej koji su četvrto i peto dijete u obitelji Ivane i Ivice Blaževića, malena Božena koja je četvrto dijete u obitelji Ane i Milana Dropuljića te Paula Čujić- treće dijete u obitelji Zlate i Slavena Čujića.

Ovom prigodom za vrijeme homilije nadbiskup Barišić istaknuo je bit pripadanja obitelji kazavši kako je obitelj temeljna zajednica u društvu. Naglasio je da svaki ljudski uspjeh, radilo se o akademskom zvanju ili vještinama u poslu pogoduje Crkvi i društvu u cjelini, ali da je najvažnija komponenta društva ipak obitelj. I najveća ljudska čast je zvati se sinom ili ocem svojih roditelja-kazao je nadbiskup Barišić.

Nadbiskup također je naglasio radost pripadanja obiteljima s više članova navodeći da djeca koja odrastaju u takvim obiteljima posjeduju zrelost i savjesnost koja im olakšava shvaćanje života i način življenja.

Također je uputio notu ohrabrenja svim obiteljima da se odluče na brojnije obitelji koje će omogućiti nastavak loze u svom mjestu.
Prigodom krštenja djeteta koje je četvrto, peto ili više, mons. Barišić redovito uručuje prigodni dar koji je i ovom prilikom uručio obiteljima malenih krštenika.
Župnik župe Proložac fra Vinko Gudelj na kraju svečanog misnog slavlja zahvalio je ocu nadbiskupu mons. Barišiću koji je podrška obiteljima sa više djece. Zahvalio mu je na dolasku u Proložac kazavši kako je prošla godina bila izuzetak u odnosima umrlih naspram rođenih jer je po prvi put u povijesti župe prošla godina označena sa negativnim prirodnim priraštajem. No, ako se po jutru dan poznaje onda će ova godina biti plodna po pitanju rođenja-kazao je župnik fra Vinko, izrazivši želju za skorašnji susret sa ocem Nadbiskupom.

Fotografije

Josip Šerić


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas901
Ovaj mjesecOvaj mjesec51330
UkupnoUkupno7737098

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41