Stablina: Zavjetni put križa

Na 1. korizmenu nedjelju (17. veljače) održan je XVI. zavjetni put križa od Stabline do Zavale. Naime, vjernici su zajedno sa svojim tadašnjim župnikom fra Franom Lacom učinili zavjet molitve križnog puta svake godine protiv svih ovisnosti koje čovjeka mogu zarobiti, kao i za sve ovisnike. Znali su doći na ovaj križni put i neokatekumenske zajednice kao i oni koji su u raznim komunama i liječe se od pakla droge ili razna društva koja se bore protiv pijanstva i drugih ovisnosti.

 

Ove godine zavjetni križni put predmolili su župnik fra Paviša i župljanka Lora Lovrić te Ina Žderiž a križ su nosili predstavnici FSR-a, Frama-e, raznih molitvenih skupina i župljani. I ministranti su nam bili pri ruci kao i krizmanici za nošenje razglasa. Križ su nosili: fra Paviša, Mira Tomas, Danijela Jurišić, Marijana Popovac, Luca Krstičević, Leona Marković, Mara Duša , Pero Sušac, Miroslav B., Andrej Marković, Anita Batinović, Dana Butigan, Iva Štrbić i Boženko Batinović.

Na Zavali kod crkve sv. Ivana Krstitelja završili smo naš hod od oko 7 kilometara gdje smo se klanjali Križu i častili ga svojim poljupcem. Udruga Prijatelj iz Metkovića ponudila je svoje proizvode jer skrbe o djeci s invaliditetom. Na kraju je župnik zahvalio svima na pomoći i sudjelovanju. Među 350 vjernika bio je i naš gradonačelnik kao i dožupanica.

Fotografije

Fra Paviša


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas809
Ovaj mjesecOvaj mjesec35414
UkupnoUkupno7104955

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99