Sinj: Primanja i obećanja u Frami

U nedjelju, 3. ožujka 2013., na večernjoj misi u crkvi Gospe Sinjske u Sinju, sinjski Framaši su imali svoja primanja i obećanja. Svetu misu predvodio je područni duhovni asistent fra Jure Hrgović, dok su u koncelebraciji bili, gvardijan sinjskog samostana, fra Petar Klapež, te naš duhovni asistent, fra Kristian Perković.

Fra Jure Hrgović je posebno istaknuo u propovijedi važnost Frame u župi, kao i svježinu koju oni unose u svoju župnu zajednicu radošću i nesebičnim djelima, čineći tako prepoznatljivim lik svetog Franje u svojoj sredini, i gdje god se nalaze, te nas potaknuo da uvijek nanovo tražimo načine za djelovanje mimo onoga što već imamo u svojoj sredini.


Za nas, posebno je je lijepo bilo naše predstavljanje župi kao mladi, koji sada animiraju večernju svetu misu svojim pjevanjem i čitanjem Božje Riječi na njoj, a što su vjernici oduševljeno prihvatili, te obred primanja i obećanja, na kojima smo obećali da ćemo kroz sljedeću godinu dana slijediti Krista i djelovati u svome bratstvu uzimajući kao primjer sv. Franju Asiškog.

Na kraju euharistijskoga slavlja, gvardijan, fra Petar je zahvalio i ohrabrio mlade framaše, na njihovoj hrabrosti i želji da svojim primjerom života u frami pokazuju svijetu drugačiji način kojim mladi idu, koračajući zajedno sa svetim Franjom, te sestri Jeleni i fra Juri Župiću, koji su framašima pomogli u animiranju mise, kao i našem duhovnom asistentu koji nas je pripremao na našem framaškom putu.

Nakon svete mise, fotografirali smo se za uspomenu na ovaj predivni dan, a potom smo krenuli na zakusku zajedno s braćom koji su nas došli podržati, a to su bile Frama sv.Obitelji, Frama Gospa od Zdravlja, Frama Vrgorac, te Frama Otok. Slavlje su, naravno, pratili smijeh i pjesma. Na kraju, zahvalili smo Bogu za protekli dan, te pošli kućama ispunjeni i sretni što ćemo biti „veseli navjestitelji Njegova Kraljevstva.

Fotografije

Tea Mihaljević-Frama Sinj


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1949
Ovaj mjesecOvaj mjesec21308
UkupnoUkupno7636186

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 123