München: Majkama – s ljubavlju!

Iako Crkva slavi Majčin dan na drugu nedjelju svibnja, zbog nadolazećih termina u našoj misiji, proslavili smo ove godine Majčin dan u nedjelju 28. travnja na obiteljskoj misi za djecu i roditelje u kapeli blaženog Alojzija Stepinca. Na svetoj misi nastupili su dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji kao i učenici Hrvatske dopunske škole.


Misno slavlje predvodio je voditelj misije fra Boris Čarić koji je istaknuo važnost majke i majčinstva u današnjem suvremenom svijetu. "Majčinstvo je oblik suradnje s Bogom koji nam po majci podiže novi život. U govoru o majci sve su riječi, pjesme i usporedbe nedorečene. Ona nas je naučila što je ljubav i dobrota. Ova naša sveta misa i program koja su majkama pripremila djeca samo su djelić zahvalnosti našim majkama, roditeljkama i ženama. Pred našim vjerničkim očima danas se posebno uzdiže lik najsvetije žene i majke – Marije, koja je uzor i nadahnuće svim kršćanskim majkama."

Dječji zbor HKM München Hrvatski slavuji pod ravnanjem s. Nikoline Bilić umjesto homilije izveo je pjesme i recitacije posvećene najdražoj osobi na svijetu. Tekstove recitacija čitale su Antonija Barišić i Marija Pušić. Nastup i pjesma djece izazvali su radost i oduševljenje ali i poneku suzu u očima njihovih majki.

"Mama, Bog neka Te prati svim silama svojim; Svaki pogled od zlata tvoj; Milosti žarke neka ti udijeli u vapaju tvome koji ga moli …" – poručila su djeca majkama, a na kraju jednodušno zamolila Mariju: " Učini, dakle, Pomoćnice vjernih, da moja obitelj, zajednica, Domovina i cijeli svijet budu istinskim kraljevstvom tvojim i tvojega Sina. Amen."

Na kraju misnog slavlja nastupila su djeca Hrvatske dopunske škole u Münchenu sa svojim učiteljicama Kristinom Krznar i Karmelom Lukanović s prigodnim pjesmama i recitalima u čast majci. Uz pratnju na gitari koordinatora hrvatske nastave u Bavarskoj Tade Jurića djeca su otpjevala pjesmu "Mama ti me voliš."

Fotografije

s. Nikolina Bilić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2479
Ovaj mjesecOvaj mjesec16759
UkupnoUkupno7631637

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38