Korizmena akcija u HKZ Stuttgart Zentrum

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart Zentrum je i ove godinje imala uspješnu korizmenu akciju pomoći potrebnima. Ove smo se godine odlučili svojim prilozima pomogli dva doma: Dom za nezbrinutu djecu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu i Caritasovu kuću za zbrinjavanje djece s mentalnim ili tjelesnim oštećenjem  "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici.

Dom za nezbrinutu djecu je prihvatna zajednica za djecu s teškim osobnim i obiteljskim situacijama. Vode je časne sestre karmelićanke za djecu koja su iz različitih razloga ostali bez roditelja ili njihove sposobnosti da o svojoj djeci skrbe. U domu se nalazi 28 djece različite dobi.

Caritasova kuća za zbrinjavanje djece s mentalnim ili tjelesnim oštećenjem  "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici. U kući je smješteno 100 korisnika.

U akciji su sudjelovali mnogi: od djece do najstarijih i pokazali smo srce za potrebne, za one kojima nedostaje mnogo toga od onoga što nama smeta ili nam je višak. Pomoći potrebnima u nevolji znak je i naše kršćanske solidarnosti i ljubavi.

Na početku korizme svoj su djeci i odraslim vjernicima koji su to htjeli podijeljene štedne kasice. Mnogo se vjernika tijekom korizme uključivalo u akciju, a također je uz kasicu svima podijeljen i prigodni letak o institucijama kojima se pomaže.

Akcija je imala i veoma važan edukativni karakter: da se kod svih, a posebno djece, razvija osjećaj kršćanske solidarnosti s onima koji su u potrebi.

Korizmeno je odricanje urodilo višestrukim plodom: angažirano sudjelovanje mnogih, razvijanje svijesti o vlastitim blagodatima koje počesto zanemarujemo ili o njima ne razmišljamo, razvijanje potrebe korisnog odricanja za druge te skupljena značajna sredstva. Ukupno je: 18.752,18 €.

Kao što je i rečeno na početku akcije, novac će biti podijeljen na dva jednaka dijela, te će svaka ustanova dobiti polovicu prikupljenih novčanih sredstava. Također će jedan kombi prikupljene veoma vrijedne robe biti dostavljen domu za nezbrinutu djecu.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas100
Ovaj mjesecOvaj mjesec16869
UkupnoUkupno7631747

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53