Nadbiskup mons. Želimir Puljić u Ludwigsburgu

U HKZ Ludwigsburg zadarski nadbiskup i predsjednik HBK mons. Želimir Puljić u subotu, 15. lipnja 2013. godine,  podijelio je sakrament potvrde za 32 mladih.

Na početku slavlja župnik fra Ante pozdravio je vjernike, a na poseban način krizmanike, kumove i njihove roditelje. Nadbiskupu je zaželio dobrodošlicu i izrazio radost i zahvalnost što mu je uvijek ispunjao želju kad ga je zvao dok je bio i u Freisingu i u Wuppertalu kao i sada.

 

Sada je tu kao zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i to je posebno čast svih nas, a posebno krizmanika koji će danas potvrditi ono što su već na krštenju primili dok nisu bili svjesni što primaju. Danas su svjesni da primaju puninu Duha Svetoga i kad nadbiskup bude govorio mažući ih uljem na čelu: "Primi pečat dara Duha svetoga", oni će odgovoriti - potvrditi: amen-tako je! I zato se zovu i potvrđenici. Nadbiskupa je potom u ime krizmanika, pozdravila krizmanica Helena Rašić. Zaželjela je nadbiskupu dobrodošlicu i radost svih što je s nama. Zahvalila je roditeljima i vjeroučiteljima. Obećala je da će ostati vjerni Kristu i redovito izvršavati svoje kršćanske dužnosti. Biskup je zahvalio za dobrodošlicu. Pohvalio je zbor i pjevače. U propovijedi je posebno naglasio da živimo darove Duha svetoga i da krizmanici svojim životom potvrđuju da je Duh Božji s njima. Nabrojio je primjere kad Duh Božji nije s nama i kad jest. Čitanja i molitve vjernika čitali su krizmanici.  Pripjevni psalam: "Vode žive vode potecite.." pjevala je Monika Peter, a na keybordu ju je pratila njezina 12-godišnja kćerka Matilda.

Pri završetku mise krizmanici su izveli recital: "Gospodine ti si pastir moj.." Pjesmom je to ponovio Blago Galić, a na gitari ga je pratio njegov nećak Ivan. Završnu pjesmu: "Krist na žalu" pjevao je Blago Galić i zaradio gromoglasni aplauz. Župnik je zahvalio svima a posebno nadbiskupu i zaželio dobru proslavu svim slavljenicima. S pravom se kaže da je proslava krizme poseban događaj u svakoj zajednici.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas130
Ovaj mjesecOvaj mjesec16899
UkupnoUkupno7631777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31