Premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, koji stupaju na snagu u drugoj polovici kolovoza.

Prof. dr. don Nediljko Ante Ančić imenovan je nadbiskupskim vikarom za pastoral, a na mjesto kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije imenovan je don Ratomir Vukorepa, dosadašnji župni vikar sv. Pavla na Pujankama u Splitu. Prof. dr. don Mladen Parlov oslobođen je službe ravnatelja Nadbiskupskog sjemeništa koju preuzima mr. don Jenko Bulić, dosadašnji koordinator za permanentno obrazovanje i svećeničke susrete.

Stanje mira, zbog kanonske dobi, prihvatio je župnik sv. Petra u Cisti Provo, don Bogoslav Bartulović, a župu preuzima don Srećko Franić, dosadašnji župnik sv. Martina u Rudi. Za župnika u Rudi imenovan je don Marin Matijaca koji je služio kao župnik u župi Presvetog Srca Isusova u Vrpolju-Čačvini i župi sv. Roka u Strizirepu. Te župe preuzima mladomisnik don Josip Bečić. Mladomisnik don Zvonimir Mijić imenovan je župnikom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Srijanima i sv. Luke u Trnbusima, a dosadašnji župnik don Ivan Kovačević imenovan je župnikom župe Presvetog Trojstva u Sitno Donjem te bolničkim kapelanom na Križinama u Splitu umjesto dosadašnjeg župnika i bolničkog kapelana don Marka Klarića. Don Jure Bjeliš, dosadašnji župni vikar Gospe od Otoka u Solinu odlazi na postdiplomski studij u Rim, a u Solin dolazi don Franko Prnjak, župni vikar iz župe sv. Nikole u Metkoviću. Mladomisnik don Domagoj Jelača imenovan je župnim vikarom župe sv. Pavla na Pujankama u Splitu umjesto don Ratomira Vukorepe. Mladomisnik don Franjo-Frankopan Velić nastavlja službu nadbiskupova tajnika.

Don Ante Antunović koji je obnašao službu kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije i župnika u župi sv. Jurja u Vojniću-Gardunu premješten je za sužupnika u župu sv. Nikole u Metkoviću. Za župnika župe Vojnić-Gardun imenovan je don Zdravko Vučak, dosadašnji župnik sv. Josipa u Dugom Ratu, a u Dugi Rat dolazi don Božo Ćubelić, dosadašnji župnik Porođenja Blažene Djevice Marije u Tugarima. Župu Tugare preuzima don Mladen Ivišić koji je do sada služio u župama Krista Kralja u Lokvičićima i sv. Ivana Krstitelja u Ričicama. Za župnika u Lokvičićima i Ričicama imenovan je don Neven Vuković, dosadašnji župnik sv. Mihovila Arkanđela u Ravči. Don Carlos Taborda, sužupnik sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu, imenovan je župnikom župe sv. Petra u Muću Gornjem; don Pavao Pavić iz Muća Gornjeg premješten je za župnika u župu Ravča.

Došlo je do personalnih promjena i među redovničkim svećenicima na području Splitsko-makarske nadbiskupije. U Provinciji Presvetog Otkupitelja fra Miljenko Odrljin imenovan je župnikom župe sv. Jeronima Veliko Brdo umjesto dosadašnjeg župnika fra Filipa Milanovića Trape. Mladomisnik fra Antonio Mravak postaje župni vikar Gospe Sinjske u Sinju zamjenjujući dosadašnjeg župnog vikara fra Jozu Zrnčića. Fra Leo Delaš oslobođen je službe župnog vikara u župi Gospe Ružarice u Vrlici, a fra Rafael Begić razriješen je službe župnog vikara sv. Mihovila u Prološcu. Mladomisnik fra Ivan Vuletić imenovan je župnim vikarom sv. Franje u Imotskom.

U Hrvatskoj provinciji franjevaca trećoredaca: župnik fra Petar Grubišić i župni vikar fra Jerko Penava u župi sv. Obitelji na Sukoišanu u Splitu razriješeni su službe, a za novog župnika sv. Obitelji imenovan je fra Ive Martinović. Isto tako kod salezijanaca u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu došlo je do promjena: na mjesto župnog vikara don Filipa Tomića dolaze don Ivan Vargec i don Anto Adžamić. (IKA)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas318
Ovaj mjesecOvaj mjesec318
UkupnoUkupno7615196

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26