Proslava Velike Gospe u Sinju

Slavljenje zvona i sviranje fanfara u 9.30 sati označilo je skidanje Slike Gospe Sinjske i slavlje svetkovine Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo - Velike Gospe u Sinju 15. kolovoza 2013. godine pod motom "O Gospe Sinjska, pogledaj i čvrstu vjeru ti nam daj!"


Hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te mnogi koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj došli su Sinj na proslavu Velike Gospe. Već od 3.00 sata oko 50 svećenika bilo je hodočasnicima na raspolaganju za sakrament pomirenja. Slavlje svetih misa započelo je u 4.00 sata.

Sliku Gospe Sinjske u procesiji kroz grad Sinj nosili su: bogoslovi, alkari, alkarski momci, predstavnici hrvatske vojske, redovnice, predstavnici MUP-a, djevojke u narodnim nošnjama, predstavnici braniteljskih udruga, majke, vjeroučitelji, vatrogasci, profesori, glazbari, djelatnice Caritasa župe Sinj, poduzetnici, medicinsko osoblje i druge različite druge crkvene i civilne udruge.

Za vrijeme procesije razmišljanja su čitali su fra Stipe Šušnjara, fra Antonio Mravak i gđa Helena Balajić. Tekstove za razmišljanja za vrijeme procesije na temu "Otajstva svjetla – Svrni svete oči blage" priredila je školska sestra franjevka Judita Čovo.

Zbor Svetišta pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić pratio je pjevanjem procesiju i euharistijsko slavlje u kojem su služili ministranti i franjevački bogoslovi.

Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski i metropolita. U koncelebraciji su bili provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijan i upravitelj svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež, župnik Gospe Sinjske fra Ante Bilokapić, provincijal iz Foggia (Puglia) fra Giuseppe Pomiri, dekani Cetinskog i Kliškog dekanata i još 23 svećenika.

Propovijed mons. Marina Barišića - Sinj, 15. kolovoza 2013.

Na kraju slavlja župnik fra Ante Bilokapić je pročitao obavijesti o daljnjoj proslavi Gospe Sinjske, a gvardijan fra Petar Klapež je zahvalio svima koji su sudjelovali u proslavi  Gospe Sinjske. Slavlje je završilo pjesmom "O Gospe Sinjska", blagoslovom o. Nadbiskupa i himnom Republike Hrvatske "Lijepa naša".

Večernje euharistijsko slavlje u 18.00 sati predvodit će fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Fotografije (1)

Fotografije (2 - ABFoto - Sinj) - NOVO


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2135
Ovaj mjesecOvaj mjesec6845
UkupnoUkupno7621723

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80