Slavlje mjesnog bratstva OFS-a u Prološcu

Članovi mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda koji djeluje u župi sv. Mihovila u Prološcu, u zajedništvu s ostalim članovima bratstava FSR-a koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Podbablje, Runovići, Vinjani i Zmijavci), u utorak 17. rujna proslavili su  svoj zavjetni dan mjesnog bratstva OFS-a- Rane sv. Franje.


Uoči svečanoga misnog slavlja u središnjoj crkvi Sv. Mihovila u Prološu održana je molitva Gospine krunice koju su predmolili predstavnici pristiglih bratstava Franjevačkoga svjetovnog reda. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, župni vikar župe sv. Franje u Imotskom te duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a u Imotskom uz koncelebraciju fra Vinka Gudelja, župnika Prološca, fra Rafaela Begića koji je župni vikar u Prološcu kao i duhovne asistente FSR-a mjesnih bratstava: runovićkog župnika fra Mladena Prolića, zmijavačkog župnika fra Franu Lacu te fra Jakova Udovičića, župnog vikara u Vinjanima.

Uoči misnog slavlja za vrijeme kojega su pjevanje predvodili članovi OFS-a u Prološcu nazočne je pozdravio prološki župnika fra Vinko Gudelj te zaželio dobrodošlicu svim članovima franjevačkog svjetovnog reda.

Propovjednik misnog slavlja fra Rafael Begić, istaknuo je važnost franjevačke karizme koja djeluje punih 800 godina te ljepotu pripadanja franjevačkoj obitelji. Također osvrnuvši se na Rane sv. Franje, istaknuo je važnost svakog dana i trenutka u kojem čovjek djeluje uz imperativ međusobnog poštovanja te samopoštovanja kao temelj razvijanja odnosa svake vrste, a potom i konstantni rad i ustrajnost koji vodi ka osobnom putu svetosti, a po primjeru sv. Franje Asiškoga. Nakon misnog slavlja fra Vinko Gudelj je sve okupljene pozvao na zakusku, a prisutni članovi su po završetku misnog slavlja skupljali novac za siromašnu obitelj iz Prološca.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas61
Ovaj mjesecOvaj mjesec16830
UkupnoUkupno7631708

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45