Kelkheim: Predstavljena knjiga „Savjeti za život“

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu u subotu 28. rujna i nedjelju 29. rujna 2013. predstavljena je knjiga "Savjeti za život",  psihoterapeutkinje i teologinje Jelene Brezić iz Münchena te radosno i raspjevano proslavljena misa za mlade.


U predvečerje dana Gospodnjega u subotu 28. rujna u prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Kelkheimu, na poziv voditelja župe fra Marinka i pastoralne suradnice s. Magdalene sastali su se roditelji djece koja se pripremaju u hrvatskoj zajednici za slavlja sakramenta potvrde i pričesti i koji traže putove kako rasti u vjeri i čovještvu, a onda kako svojoj djeci otvoriti oči za vrijednosti vjere i života.

Predavanje roditeljima pod naslovom Ljubav – roditeljica i odgojiteljica života, održao je fra Tomislav Dukić, a nakon toga je uslijedila diskusija roditelja i predavača. Roditeljima je predstavljena knjiga “Savjeti za život“ u kojoj se nalaze aktualne teme kao što su odgoj u obitelji, međuljudski podnosi, odnosi u braku, odnosi s djecom, granična pitanja (ovisnost, posesivnost, grijesi i promašaji, rastavljeni…), posebno psihološki učinci molitve.

Autorica priručnika Savjeti za život Jelena Brezić odgovarala je na pitanja roditelja vezana uz konkretne događaje i doživljaje okupljenih na roditeljskom susretu te progovorila o svojim iskustvima u radu s ljudima  te napisala ovaj priručnik kao pripomoć svakom čovjeku koji se susreće s problemima svakidašnjice. Ako ste nemoćni pred izazovima života u ovoj knjizi pronaći ćete snagu kako biste im lakše odgovorili. Ako ne znate vlastitom djetetu pokazati put sreće, u knjizi ćete pronaći savjete. Ako vam je bračni odnos u krizi, ovdje možete otkriti što je potrebno za skladan brak. Ako su vam pokidane veze s Bogom i ljudima  u knjizi ćete otkriti misterij molitve i njezine psihološke učinke.

U nedjelju 28. rujna središnje euharistijsko slavlje u Kelkheimu bilo je posvećeno mladima misije. Euharistijsko slavlje u prepunoj crkvi svetog  Dionizija predvodio je fra Tomislav Dukić, koji je zajedno s mladima razmišljao nad nedjeljnom Riječi Božjom. Pripravnici za primanje sakramenta krizme  aktivno su se uključili u misu sviranjem, pjevanjem i čitanjem. Njemačko-hrvatska fonetika nije umanjila ljubav i oduševljenje koje izlazi iz vjere i zajedništva ove zajednice.  Posebnim angažmanom krizmanika voditelj župe i pastoralna suradnica  otvaraju mladima vrata u nedjeljnu sv. misu, u središte kršćanskog života. Približavanjem oltaru Gospodnjem nude im mogućnost korijenite pripadnosti Kristu i Crkvi, kako bi primanje sakramenta krizme bio radosni dan potvrde i što svjesnijeg prihvaćanja vjere u Isusa Krista. Uključivanjem roditelja u katehezu njihove djece za slavlje prve svete pričesti i u pripravu za sakrament ispovijedi otvara se najbliži i najsigurniji put do srca djece i mladih. Ova veza i povezanost u ovoj zajednici vidljivi su prije sv. mise, za vrijeme sv. mise i poslije sv. mise.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas19
Ovaj mjesecOvaj mjesec16788
UkupnoUkupno7631666

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45