Subotica: Fra Marko Mrše održao predavanje na VII. međunarodnom simpoziju crkvenih pravnika

U organizaciji Subotičke biskupije, Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i Hrvatskog kanonističkog društva, u Pastoralnom centru „AUGUSTINIANUM“ u Subotici, održan je 11. i 12. listopada 2013. godine VII. međunarodni simpozij crkvenih pravnika. Tema simpozija bila je: „Zaručništvo i priprava za ženidbu“.

Na simpoziju je sudjelovao i član naše  Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Marko Mrše, koji je održao predavanje na temu: „Izvid i ženidbeni navještaj – od formalnosti do pomoći vjernika“. Predavači i ostali sudionici simpozija ustvrdili su kako je glavna tema simpozija sretno odabrana, vrlo važna i aktualna, izrazivši nadu da će – kad predavanja i priopćenja budu objedinjena i tiskana u zborniku radova – ista biti pomoć i smjernice svima onima koji su izravno uključeni u pastorizaciju, s ciljem da se, imajući u vidu pastoralne smjernice i poštujući zakonske odredbe, posveti dostatno vrijeme za pripravu za ženidbu.

I ove je godine simpoziju prethodila godišnja skupština Hrvatskog kanonističkog društva koja je, ljubaznošću i susretljivostšću braće franjevaca na čelu s gvardijanom fra Gordanom Propadalom, održana u Franjevačkom samostanu sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, u srijedu 9. listopada u dopodnevnim satima.  U okviru programa godišnje skupštine, članovi su se prisjetili svoga člana dr. Josipa Manjgotića, koji je preminuo u Rijeci u travnju ove godine, a o njemu  je na skupštini u svom kratkom izlaganju  govorio mr. Emil Svažić.


U sklopu programa skupštine dr. Ratko Radišić, član Hrvatske franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda, predstavio je najnoviju uputu Kongregacije za kauze svetih „Sanctorum Mater“, a  koja uputa se odnosi na kauze beatifikacije i kanonizacije slugu Božjih. Godišnje izvješće podnio je predsjednik Hrvatskog kanonističkog društva dr. Josip Šalković, istaknuvši među ostalim kako je preostalo još vrlo malo posla do završetka cjelovite izrade kanonske bibliografije, što je vrlo važan doprinos kako za crkvene pravnike tako i za studente teologije, te pastoralne djelatnike i sve one koji žele produbiti znanje iz crkvenog prava.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas68
Ovaj mjesecOvaj mjesec16837
UkupnoUkupno7631715

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44