Split-Dobri: Obred primanja i zavjetovanja u OFS-u

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) Gospe od zdravlja, u Splitu na Dobrome u nedjelju, 5. ožujka 2017., proslavilo je obred trajnoga zavjetovanja, zavjetovanja na godinu dana te obred primanja.


Trajno su se zavjetovali: dva bračna para Marija Luketa, OFS, supruga i Goran Luketa, OFS, suprug; Perina Mihaljević, OFS, supruga i Pero Mihaljević, OFS, suprug. Oba bračna para prije nego su primljeni u OFS bili su aktivni članovi Franjevačke mladeži (FRAME) Gospe od zdravlja, u Splitu na Dobrome. Zavjete na godinu dana primila je Božena Perković, a Nini Dukić je primljena u Mjesno bratstvo OFS-a Gospe od zdravlja. Misu je predvodio fra Jakov Begonja, OFM, gvardijan i duhovni asistent. Koncelebrirao je fra Ante Bešlić, OFM, župni vikar i duhovni asistent FRAME Gospe od zdravlja i fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog područnog brastva OFS-a sv. Leopolda Mandića (Split). Fra Jakov je zorno protumačio tri Isusove kušnje (Mt 4, 1-11). Kršćanin je pozvan da se Bogu jedinomu klanja, to jest dariva, pa i uz cijenu kruha i društvenog položaja. Temeljna snaga čovjeka kršćanina zauvijek je riječ Božja. Ista Riječ je, bez obzira kakve kušnje nadošle, načelo, korektor i vodič na životnom putu, istaknuo je fra Jakov.

Zavjete kandidata/-ica primila je Lukrecija Bojanić, OFS, ministra Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od zdravlja. Ulogu svjedoka vršili su Matija (Maša) Jeličić, OFS, tajnica i Pero Zelić, OFS, član Bratstva OFS-a Gospe od zdravlja.

Poslije obreda „Trajnoga zavjetovanja“ i „Zavjetovanja na godinu dana“ ministra Lukrecija, OFS, predala je svakom zavjetovaniku/-ci lik sv. Franje Asiškoga, a poslije obreda „Primanja“ predala je Evanđelje i Pravilo OFS-a, ovim riječima: „Brate/sestro, ovo je pravilo i život svjetovnih franjevaca: opsluživati evanđelje Gospodina našega Isusa Krista nasljedujući primjer svetoga Franje Asiškoga. Učini Krista nadahniteljem i središtem svoga života u odnosu prema Bogu i ljudima!“ (Obrednik OFS-a, br. 13.)

Poslije popričesne molitve čestitku slavljenicima/-cama, Mjesnome bratstvu OFS-a Gospe od zdravlja i svim nazočnima te mjesnoj ministri Lukreciji, OFS, i fra Jakovu, OFM, gvardijanu i duhovnome asistentu te gostima (predstavnici Mjesnoga brastva OFS-a Gospe od Pojišana, Split – Pojišan, Mjesno bratstvo OFS-a sv. Frane, Split–Obala, Mjesno bratstvo OFS-a Svete Obitelji, Split–Sukoišan, Mjesno bratstvo OFS-a Blagovijest, Split–Trstenik) u svoje osobno ime i u ime područne ministre Mile Šuto, OFS, područnih duhovnih asistenata (fra Drago Vrhovac, OFMCap, fra Kruno Kemić, OFMCon i fra Ivica Martinović, TOR) uputio je fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik područnih duhovnih asistenata.

Potom je fra Ante Bešlić, OFM, duhovni asistent FRAME Gospe od zdravlja čestitao, u ime svoje i u ime članova FRAME Gospe od zdravlja, Split–Dobri, izrazivši zadovoljstvo, u svezi posebnosti ovoga slavlja gdje su bivši članovi FRAME Gospe od zdravlja sklopili kršćanski brak i današnjim činom, trajnim zavjetovanjem postali članovi i Mjesnoga bratstva OFS- a Gospe od zdravlja.

Fra Jakov, gvardijan i duhovni asistent, podijelio je na kraju svima koji su sudjelovali na slavlju blagoslov sv. Franje Asiškoga.

Poslije misnoga slavlja u samostanskoj dvorani je održan agape koji su priredili članovi Mjesnoga bratstva (OFS) Gospe od zdravlja.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas301
Ovaj mjesecOvaj mjesec67882
UkupnoUkupno7610383

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36