Gračac: Izvedena pasionska igra „MUKA“

U subotu, 4. ožujka 2017. u 19 sati, u Župi sv. Jurja u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Gračacu, uprizorena je pasionska igra "Muka Gospodina našega Isusa Krista“ koju je izvela glumačka skupina župljana župe sv. Ante iz Knina predvođena fra Ivanom Lukačem uz profesionalnu tehničku potporu.


Prije početka predstave župljanima se obratio gospodin Ante Nadomir Tadić Šutra, redatelj predstave, kninski pjesnik i domoljub, zahvalio se na ukazanoj časti gostovanja u Gračacu i rekao da je ovo 74. izvedba predstave te da je osim diljem Hrvatske igrana u Bosni i Hercegovini, te u Austriji i Njemačkoj.

U izvedbi je sudjelovalo 30-ak kostimiranih glumaca uz tehničku potporu glazbe, zvučnih i svjetlosnih efekata, te mnoštvo specijalnih scenskih efekata što ukazuje na profesionalnost izvedbe.

„Mukom Gospodina našeg Isusa Krista“ uprizoreni su Posljednja večera, Kristova molitva i muka u Getsemanskom vrtu, Judina izdaja, Isusovo uhićenje, Petrovo zatajivanje, suđenje pred židovskim svećeničkim vijećem, suđenje pred Pilatom, Judino vješanje, te razapinjanje Isusa na Križ.

Nakon predstave koja je trajala 75 minuta župljani su s oduševljenjem, a mnogi i sa suzom u očima gromoglasnim pljeskom nagradili glumačku ekipu i njihovu dramsku izvedbu.

Nazočnima se potom obratio fra Tino Labrović, župnik župe sv. Jurja u Gračacu te se zahvalio glumačkoj ekipi na dolasku i odličnoj dramskoj izvedbi Muke Gospodinove, a posebno fra Ivanu Lukaču na požrtvovnosti i radu uloženom u realizaciji ove predstave.

Župnik je i župljanima zahvalio na odazivu predstavi i svima koji su pridonijeli kako bi goste iz Knina nakon predstave dostojanstveno ugostili.

Nazočnim župljanima obratio se riječima zahvale i fra Ivan Lukač koji je u našoj župi služio 5 godina i svojim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv pečat u srcima svih župljana.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1063
Ovaj mjesecOvaj mjesec5773
UkupnoUkupno7620651

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77