Knin: Izvedena „MUKA“ u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta

Dana, 29. ožujka 2017. godine u sklopu održavanja Franjevačkih pučkih misija pod Nazivom: „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“ i u vremenu korizme župljani župe sv. Ante u Kninu okupljeni u glumačku družinu, izveli su 14. po redu ove godine, a ukupno 85. po redu Pasionsku igru „Muka Gospodina našega Isusa Krista“ u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog  Zavjeta u Kninu.


Naime, u prepunoj crkvi  pred oko 1000 župljana župe sv. Ante i građana Knina glumci su, iako svi amateri, svojim umijećem zorno prikazali glavne događaje zadnjih dana Isusova života: Posljednju večeru, Kristovu Muku u Getsemaniju i njegovo hvatanje od strane židovskih vojnika, Judinu izdaju, grižnju savjesti i vješanje, Petrovo zatajivanje i kajanje zbog toga, Suđenje pred židovskim svećeničkim vijećem te Anom i Kajfom, te na koncu suđenje pred Pilatom i Razapinjanje.

Koliko je ova Muka zaista zorno predočena i izvedena svjedočile su i suze pojedinih vjernika tijekom njene izvedbe.

Na uprizorenju Muke bili su i osmorica misionara, franjevaca.  Na kraju izvedbe sve nazočne vjernike i glumce pozdravio je gvardijan i župnik župe sv. Ante fra Marko Duran te istaknuo kako je ovo veliki događaj za našu župu, kroz Tjedan Franjevačkih pučkih misija u ovo korizmeno vrijeme, kao i svojevrsna priprema za najveći blagdan Uskrsa. Fra Marko je zahvalio i redatelju Muke Anti Nadomiru Tadiću Šutri koji je pripremao glumce za ovu izvedbu, ali i fra Ivanu Lukaču koji je s njima od samoga početka i koji ujedno i glumi u Muci. Posebno se zahvalio glumcima koji na ovaj način pronose ime župe i samoga grada Knina gdje god nastupaju.  Zahvalio se svima na dolasku i poželio sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane.

Nakon predstave fra Ivan Lukač pozvao je sve vjernike na okrepu zajedno sa glumcima i zahvalio se svima onima koji su pripremili hranu i piće. Druženje je nastavljeno u dvorani Crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Pred glumcima je još nekoliko nastupa do kraja Korizme,a između ostaloga tu su još Sinj, zatim u BiH Kiseljak, Zenica, Tomislavgrad i Prozor te Kadina Glavica, Pakoštane i Šibenik.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas361
Ovaj mjesecOvaj mjesec361
UkupnoUkupno7615239

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41