Cvjetnica na Visovcu

Na Gospin Visovac i ove je godine je hodočastio veliki broj vjernika na Nedjelju Muke Gospodinove, 9. travnja 2017. Vjernici su pristupili sakramentu ispovijedi, a na raspolaganju su bila četvorica svećenika. Na samom početku novak fra Marko Pudar, uputio je vjernike u značenje i tijek euharistijskoga slavlja. Svečano misno slavlje, u 11 sati, predslavio je gvardijan samostana Gospe od Milosti fra Bože Duvnjak u koncelebraciji s meštrom novaka fra Jurom Šimunovićem.


Misno slavlje započelo je blagoslovom maslinovih grančica i procesijom po otočiću. U liturgiji su ministrirali novaci te animirali pjevanje. Gvardijan fra Božo čitao je riječi evanđelista sv. Mateja, meštar fra Jure Isusove, a ostale uloge novaci.

Fra Božo je u propovijedi vjernicima poručio: „Danas je Crkva namjerno spojila: blagoslov grančica i izvještaj Muke. Stavlja nam pred oči najveće slavlje koje je Krist doživio i najdublje poniženje. Što Crkva želi s ovim? Želi nas upozoriti da onaj narod koji je nekoliko dana prije dočekao Isusa kao svoga kralja na Veliki petak viče 'Propni ga'. Na početku je Isus osuđen kao zločinac, a na kraju je zapovjednik straže koja ga je propela zavikao 'Ovo je uistinu Sin Božji!'“

Na kraju  sv. mise novak fra Ivan Novaković okupljenima je u kratkim crticama predstavio humanitarnu akciju franjevački bogoslova provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji sa Marijinim obrocima Hrvatska za pomoć djeci Južnog Sudana. Vjernici su se rado odazvali i svoje priloge ubacili u košaricu ispred oltara Gospe Visovačke. Od srca zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i svojim prilogom drugima ne samo uljepšali, već i spasili život!

U 15 sati, molitvom Srednjega časa, započelo je četrdeset-satno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, odnosno „Quaranta ore“.

Fotografije


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas401
Ovaj mjesecOvaj mjesec50830
UkupnoUkupno7736598

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51