Split – Trstenik: Održan humanitarni koncert marijanskih napjeva

U nedjelju, 28. svibnja 2017. godine, u crkvi Presvetog Otkupitelja franjevačkog samostana o. fra Ante Antića održan je Humanitarni koncert marijanskih napjeva za misije na Salomonskim otocima.  Na koncertu su sudjelovali: Zbor franjevačkih bogoslova, Zbor mladih „Vox pacis“, Zbor sestara milosrdnica provincije Navještenja Gospodinova iz Splita, sopranistica Antonija Teskera te na orguljama mo. don Ivan Urlić i mo. s. M. Mirta Škopljanac Mačina.


Koncert je započeo u 20 sati nakon večernje sv. mise  koju je predslavio duhovnik  franjevačkih bogoslova fra Bože Vuleta, a pjevanjem uzveličao zbor mladih „Vox pacis“, koji inače animira pjevanje na večernoj sv. misi nedjeljom.

Zbor  franjevačkih bogoslova izvedbom marijanske antifone Ave Regina coelorum započeo je program, a zatim su nastupili: Zbor sestara milosrdnica sa skladbama:  Hvaljen Isus dobri ljudi, don Šime Marovića i O luči zlatna, Franje Lučića;  Antonija Teskera, solistica splitskog HNK je otpjevala poznatu sklabu Ave Maria Franza Shuberta te Ave Maria s. Lujze Kozinović;  Zbor mladih „Vox pacis“ izveo je Ave Maria fra Miroslava Petraca te  Uz križ Isusov fra Slavka Topića. Nadalje, Zbor franjevačkih bogoslova izveo je antifonu Salve Regina (tonus solemnis) te himan Zdravo zvizdo mora, crkveni pučki napjev s otoka Ugljana.

Iako je ljudski glas najbolji instrument orgulje su ipak kraljica među instrumentima, a da je to tako dokazali su nam don Ivan Urlić i s. M. Mirta Škopljanac Mačina izvedbama skladbi: Kanon u D-duru za orgulje četveroručno Johanna Pachelbela te Fantaziju za orgulje četveroručno Amandina  Hessea.

Ovom koncertu je prisustvovala i  s. Augustina Marta Nikolić, misionarka sa Salomonskih otoka, koja  nam je preko videa i osobnog svjedočanstva predstavila život i rad sestara milosrdnica na Salomonskim otocima kao i potrebe žitelja te države s „kraja svijeta“.

Kroz program su nas vodili Matea Korda i Igor Ramović, a na koncu se okupljenima obratio i o. gvardijan, fra Domagoj Runje zahvalivši kako izvođačima tako i posjetiteljima koncerta, jer kako je kazao, glazbenici stvaraju glazbu da bi se slušala.

Za vrijeme koncerta mladi iz Marijanske vinkovske mladeži iz Splita prodavali su svoje rukotvorine, a sav prihod od prodaje i darova posjetitelja upućen je na Salomonske otoke za potrebe misija.

Ovim putem svima još jednom iskreno zahvaljujemo na sudjelovanju kao i onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog koncerta koji je završio zajedničkom izvedbom najpoznatije hrvatske marijanske popijevke Zdravo Djevo koja je ujedno bila i  molitva za  sve naše misionare i misionarke da po zagovoru Blažene Djevice Marije Gospodin blagoslovi njihov rad.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas224
Ovaj mjesecOvaj mjesec44511
UkupnoUkupno7180163

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51