Split – Trstenik: Održan humanitarni koncert marijanskih napjeva

U nedjelju, 28. svibnja 2017. godine, u crkvi Presvetog Otkupitelja franjevačkog samostana o. fra Ante Antića održan je Humanitarni koncert marijanskih napjeva za misije na Salomonskim otocima.  Na koncertu su sudjelovali: Zbor franjevačkih bogoslova, Zbor mladih „Vox pacis“, Zbor sestara milosrdnica provincije Navještenja Gospodinova iz Splita, sopranistica Antonija Teskera te na orguljama mo. don Ivan Urlić i mo. s. M. Mirta Škopljanac Mačina.


Koncert je započeo u 20 sati nakon večernje sv. mise  koju je predslavio duhovnik  franjevačkih bogoslova fra Bože Vuleta, a pjevanjem uzveličao zbor mladih „Vox pacis“, koji inače animira pjevanje na večernoj sv. misi nedjeljom.

Zbor  franjevačkih bogoslova izvedbom marijanske antifone Ave Regina coelorum započeo je program, a zatim su nastupili: Zbor sestara milosrdnica sa skladbama:  Hvaljen Isus dobri ljudi, don Šime Marovića i O luči zlatna, Franje Lučića;  Antonija Teskera, solistica splitskog HNK je otpjevala poznatu sklabu Ave Maria Franza Shuberta te Ave Maria s. Lujze Kozinović;  Zbor mladih „Vox pacis“ izveo je Ave Maria fra Miroslava Petraca te  Uz križ Isusov fra Slavka Topića. Nadalje, Zbor franjevačkih bogoslova izveo je antifonu Salve Regina (tonus solemnis) te himan Zdravo zvizdo mora, crkveni pučki napjev s otoka Ugljana.

Iako je ljudski glas najbolji instrument orgulje su ipak kraljica među instrumentima, a da je to tako dokazali su nam don Ivan Urlić i s. M. Mirta Škopljanac Mačina izvedbama skladbi: Kanon u D-duru za orgulje četveroručno Johanna Pachelbela te Fantaziju za orgulje četveroručno Amandina  Hessea.

Ovom koncertu je prisustvovala i  s. Augustina Marta Nikolić, misionarka sa Salomonskih otoka, koja  nam je preko videa i osobnog svjedočanstva predstavila život i rad sestara milosrdnica na Salomonskim otocima kao i potrebe žitelja te države s „kraja svijeta“.

Kroz program su nas vodili Matea Korda i Igor Ramović, a na koncu se okupljenima obratio i o. gvardijan, fra Domagoj Runje zahvalivši kako izvođačima tako i posjetiteljima koncerta, jer kako je kazao, glazbenici stvaraju glazbu da bi se slušala.

Za vrijeme koncerta mladi iz Marijanske vinkovske mladeži iz Splita prodavali su svoje rukotvorine, a sav prihod od prodaje i darova posjetitelja upućen je na Salomonske otoke za potrebe misija.

Ovim putem svima još jednom iskreno zahvaljujemo na sudjelovanju kao i onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog koncerta koji je završio zajedničkom izvedbom najpoznatije hrvatske marijanske popijevke Zdravo Djevo koja je ujedno bila i  molitva za  sve naše misionare i misionarke da po zagovoru Blažene Djevice Marije Gospodin blagoslovi njihov rad.

Fotografije

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas401
Ovaj mjesecOvaj mjesec50830
UkupnoUkupno7736598

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51