Imotski: „Dukati moga zavičaja u slici i riči“ (2)

U sklopu projektnog tjedna Osnovne škole „Stjepan Radić“ u Imotskom „Dukati moga zavičaja“, organiziranog prigodom 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka, na drugi dan manifestacije, u utorak, 6. lipnja 2017., s početkom u 18 sati, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održan je program „Dukati moga zavičaja u slici i riči“. Riječ je o izložbi i prezentaciji likovnih i literarnih radova učenika škole.


Na početku je ravnateljica Monika Pavlović Grabovac pozdravila prisutne i zahvalila svima koji su doprinijeli da se program pripremi i održi, osobito koordinatorici drugog projektnog dana profesorici Ivani Petričević. Zatim je imotski gvardijan fra Kristian Stipanović zahvalio svim djelatnicima i učenicima škole za njihov doprinos u proslavi velikog jubileja Imotske krajine. Istaknuo je da su ljudi, osobito djeca, najvrjedniji i najvažniji dukati imotskog zavičaja.

Gvardijan je potom objavio imena dvanaest učenika čiji su likovni i literarni radovi nagrađeni. Nagrađeni likovni radovi bili su izloženi na posebnom panou u dvorani, a literarne su njihovi mladi autori pročitali pred prisutnima. Svi su dobili zasluženi pljesak, a za nagradu će nakon završetka nastave ići na izlet.

U nastavku programa profesorice Jelena Vujčić i Ivana Petričević izvele su kratki igrokaz „Joka traži penziju“. Zatim su učenice Daniella Đuka Roxas i Matea Medvidović odsvirale pjesmu „Moj Imotski“,koju je na stihove Velimira Brace Ćosića uglazbio prof. Ivan Glibota Crni. Uslijedio je kviz znanja „Škrinjica riječi“ u kojem su predstavnici učenika gornje i donje zgrade škole pogađali značenje turskih riječi prihvaćenih u zavičajnom govoru. Na kraju programa mladi su ganga šiot pjevali nekoliko ganga u čast Gospe. Voditelji programa bili su učenici Lea Maršić i Zvonimir Kilić.

Drugi projektni dan završio je ponovnom izvedbom predstave „Dukati moga zavičaja“, koja je zbog velikog interesa građana održana u 20:30 u Gradskom kinu.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas100
Ovaj mjesecOvaj mjesec100
UkupnoUkupno7614978

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46