Šubićevac: Dani sv. Ante na Šubićevcu

Blagdan sv. Ante, zaštitnika župe i samostana na Šubićevcu u Šibeniku započeo je devetodnevnom duhovnom pripremom župljana i hodočasnika. Svaku večer tijekom devetnice molila se krunica, slavila sveta misa sa prigodnom propovijedi i na kraju molitve "13 gracija svetom Anti". Devetnicu sv. Anti predvodio je fra Josip Repeša, župnik sv. Ante.


U nedjelju 11. lipnja 2017. nakon večernje svete mise Župni zbor "Sv. Ante" i dječji zbor "Ljiljani"   pod vodstvom voditeljica prof. Nikoline Gović (dječji zbor "Ljiljani") i prof. Kristina Pešić (veliki zbor "Sv. Ante") uz pratnju na orguljama prof. Tine Banovac priredili su koncert u čast pok. fra Boži Moriću u znak zahvalnosti i sjećanja zbog potpore kojom ih je ohrabrivao. Na kraju koncerta okupljene je pozdravio fra Josip Repeša, župnik, zahvaljujući članovima zborova i njihovim voditeljicama uručivši im prigodne poklone. Župnik se i veliki zbor zahvalio i oprostio od voditeljice velikog zbora prof. Kristine Pešić koja se povlači od te službe u ovom mjesecu. Glazbena večer je završena prigodnim domjenkom i druženjem u samostanskoj dvorani. Veliki i mali zbor bit će nagrađeni za svoj trud tijekom školske godine organizacijom izleta na otočić Krapanj i u Sinj-Split-Solin.

Uoči blagdana sv. Ante, u ponedjeljak 12. lipnja upriličeno je molitveno bdjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi sv. Ante. Vjernici su predvođeni župnikom molili za svoje obitelji, župu i sve potrebne Božje blizine.

Na dan blagdana sv. Ante jutarnje svete mise slavile su se u 7 i 10 sati za hodočasnike i župljane župe sv. Ante.

Središnja proslava blagdana sv. Ante započela je navečer litanijama i svečanom procesijom oko crkve i samostana u kojoj su vjernici nosili kip sv. Ante. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U koncelebraciji su sudjelovali upravitelj kuće fra Mirko Klarić, župnik fra Josip Repeša i drugi svećenici iz samostana i samostanskog okružja i šibenskog dekanata. Župni zbor „Sv. Ante“ pjesmom su uzveličali misno slavlje.

U propovijedi je provincijal pozdravljajući okupljene svećenike i vjerni narod najavio dolazak novoga župnika i gvardijana fra Marija Radmana čime bi se zaokružio proces preslagivanja pastoralnog osoblja nakon iznenadne smrti fra Bože Morića, dosadašnjeg župnika i gvardijana. Sliku o zbunjenosti i otežanim okolnostima života i rada u ovoj župi usporedio je sa alarmantnom slikom današnjeg svijeta, koji traži stabilnost i ravnotežu u mnogim poteškoćama. Primjer sv. Ante koji je čitav život tome posvetio i tako motivirao mnoge do danas izazov je svakom čovjeku, štovatelju sv. Ante da to isto primjeni u svojem životu. Milost i pomoć koju nam je kod Boga isprosio sv. Ante čini kako bi nastavili prenositi svako dobro ljudima s kojima živimo.

Pri završetku slavlja  župnik fra Josip Repeša zahvalio je predvoditelju provincijalu fra Jošku i svima koji su sudjelovali u ovim danima Sv. Ante i potom zazvao blagoslov Božji nad djecu sa cvijećem koji su se okupili ispred oltara.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1736
Ovaj mjesecOvaj mjesec71730
UkupnoUkupno7614231

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86