Šubićevac: Održan susret za bračne parove

Kako smo najavili, u franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskoga na Šubićevcu, fra Ivan Maletić iz Zagreba, održao je Susret za bračne parove, u četvrtak, petak i subotu, 8., 9. i 10. ožujka 2018., od 19 do 21 sati, u vjeronaučnoj dvorani.


Predavač je prisutnim bračnim parovima govorio kako su muškarac i žena dvije različite istine u jednom braku u koji je svakodnevno zajednički potrebno živjeti na emocionalnoj razini, poštivati jedni druge i poštivati primarne ljubavne potrebe. Osobito je predavač naglasio modele kako supružnici mogu «hraniti bračnu ljubav», protumačio ulogu seksualnosti u braku i ukazao na put rješavanja bračnih sukoba, nerazumijevanja ili svađa, pogotovo kako supružnici mogu liječiti brak i obitelj. Koji je uzrok zdrave obitelji, a koja je posljedica bolesne obitelji, bila su pitanja na koja je predavač dao konstruktivne odgovore. Na poseban način osvrnuo se na djecu, kao izazov roditeljima u odgoju najmlađih članova.

U razgovoru, za «okruglim stolom» bračni parovi su, zajedno, sa svećenikom, na susretnu oko istoga stola međusobno porazgovarali o određenim temama, iznosili osobna iskustva iz bračnoga života, i obogaćeni novom spoznajom i duhovnom obnovom.Održavanja duhovnih obnova na ovu temu kao i buđenja svijesti svih kršćana o potrebi zaštite i jačanja naših obitelji, temelja svakog društva, nužnost je koju nam nameće ovaj razulareni svijet.

Tijekom ovih dana duhovne obnove, u petak, nakon pobožnosti Križnog puta, fra Ivan Maletić predslavio je i sv. misute izrazio radost što je župnik kroz ove korizmene petke odabrao upravo razmišljati o sedam smrtnih grijeha. U svojoj propovijedi, obrazlažući grijeh bludnost kao jedan od smrtnih grijeha, odgovorio je na pitanja kako nastaje i zašto nastaje grijeh bludnosti u čovjekovom životu.  Grijeh bludnosti je, za razliku od ostalih grijeha koji su protiv duha, jedini grijeh protiv tijela. Tim grijehom čovjek uništava sebe, svoje tijelo, a kako je čovjekovo tijelo Hram Duha Svetoga, tim grijehom čovjek griješi direktno protiv Duha Svetoga.

Nitko nije imun na taj grijeh i zato je potrebno odbacivati misli o tome, jasno reći ne i tada se grijeh neće ni dogoditi. Požuda je imitacija ljubavi i ona uvijek ide za tim da ugodimo sebi, a ljubav da ugodimo drugom čovjeku. Mi smo pozvani na ljubav jer smo djeca ljubavi, djeca kojoj je Bog darovao svoju ljubav da mi tu ljubav prenosimo drugima i ugađamo drugima.

Moliti nam je Gospodina da nam da snage da u svakom trenutku svog života stavimo drugoga ispred sebe, a onda ni grijeha bludnosti, a ni ostalih grijeha u našem životu neće biti, na kraju propovijedi poručio je fra Ivan.

Fotografije


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas339
Ovaj mjesecOvaj mjesec50768
UkupnoUkupno7736536

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31