Vukšić: Misa za poginule hrvatske branitelje

Na Uskrsni ponedjeljk, 2. travnja 2018., u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću tradicionalno je slavljena sv. misa za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene  civile župe sv. Mihovil Lišane. Sv. misu predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić. Na  misi bio je nazočan Vukšićanac Nikola Nakić počasni Konzul u Argentini koji je odlikovan najvećim državnim odlikovanjem Redom hrvatskog pletera od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za vrijeme njezinog  nedavnog posjeta Argentini.


Početkom devedesetih godina hrvatski branitelji s krunicom oko vrata odlazeći u obranu naše domovine znali su da se mnogi od njih neće vratiti. Danas sa oltara sv .Mihovila sjećamo se naših branitelja koji nisu više među nama i ponosni smo na njih jer njihova žrtva omogućila je život dostojna čovjeka onima koji danas žive u Hrvatskoj.Isus uvjerava svoje učenike i govori „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu tijelo pogubiti u paklu“ (Mt 10,28). Uskrsli Krist  sada je  prisutniji  među nama nego prije jer na njegovu prisutnost više nitko ne mora čekati ,on se nalazi na svakom mjestu i  u svakom čovjeku, rekao je na kraju fra Luka Banić.

Nakon završetka mise fra Luka je pored centralnog križa koji se nalazi ispred crkve sv. Mihovila molio za sve poginule hrvatske branitelje i  ubijene civile u župi. Vjernički puk  položio je  cvijeće i zapalio svijeće. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 nevinih civila.

Fotografije

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas422
Ovaj mjesecOvaj mjesec50851
UkupnoUkupno7736619

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64