Split: Molitveno bdjenje za duhovna zvanja

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko Makarske nadbiskupije i Vijeća za pastoral duhovnih zvanja naše provincije organizirano je molitveno bdjenje za duhovna zvanja u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u crkvi Gospe od Zdravlja. Na susretu su pored vjernika sudjelovali i sjemeništarci iz Splita i Sinja, gimnazijalci Nadbiskupske klasične gimnazije u Splitu, Bogoslovi Nadbiskupske bogoslovije i franjevačkog klerikata u Splitu, Isusovački novaci, kandidatice i sestre redovnice iz Splita.


Na početku je sve sudionike pozdravio don Jure Bjeliš, voditelj ureda za pastoral zvanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i potakao prisutne da važnost molitve za duhovna zvanja. Molitva stvara ozračje u kojem duhovno zvanje ima korisnu ulogu za dobro Crkve i društva. Nakon pozdrava sudionicima je svoje svjedočanstvo izrekao jedan Nadbiskupski i franjevački bogoslov, kandidatica za časnu sestru i sjemeništarac. Svatko je od prisutnih na svoj način opisao način za koji vjeruje da im je Gospodin usmjerio život prema svetom zvanju. Prisutni su ih svojom pozornosti i aplauzom podržali u svjedočenju.

Drugi dio molitvenog bdijenja je protekao u adoraciji pred Presvetim Oltarskim sakramentom u kojem se razmišljalo nad pripremljenim tekstovima i zajedno molilo za nova duhovna svećenička i redovnička zvanja. Molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.  Svi su dobili prigodne sličice sa molitvom za duhovna zvanja koju bi ubuduće uključili u svakodnevnu molitvu. Molitva za duhovna zvanja nije samo molitva za određene osobe koji bi u konačnici postali svećenici, redovnici i redovnice nego i za mnoštvo onih koji svojim životnim svjedočenjem pomažu potencijalnim kandidatima prepoznati svoje poslanje.

Na susretu je sudjelovao i zbor gimnazijalaca iz Nadbiskupske klasične gimnazije u Splitu pod ravnanjem s. Lidije Matijević.

Ovo je prvi u nizu novih zajedničkih projekata Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko – makarske nadbiskupije i Vijeća za pastoral zvanja naše provincije.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1953
Ovaj mjesecOvaj mjesec53682
UkupnoUkupno7520515

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70