​Šubićevac: Susret ministranata

U samostanu i župi sv. Ante u Šibeniku na Šubićevcu u subotu, 26. svibnja 2018., s početkom u 9:30 održan je drugi ovogodišnji susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U susretu je sudjelovalo oko 350 ministranata iz 23 župe i kapelanije naše Provincije: Bilice, Danilo, Karin, Studenci, Dubrava, Zmijavci, Split-Dobri, Šibenik-Šubićevac, Drniš, Šibenik-Varoš, Turjaci, Gračac, Lovinac, Sveti Rok, Vinjani, Knin, Imotski, Sinj sa kapelanijama Brnaze, Čitluk-Jasensko, Glavice, Karakašica i Lučane. U pripremi i održavanju susreta pomagali su provincijski sjemeništarci, postulanti i bogoslovi.


Nakon početnog okupljanja ministranti su u 10 sati ušli u crkvu sv. Ante gdje su imali pokorničko bogoslužje u kojem je ispit savjesti vodio fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja.

U 11 sati euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Josip, uz koncelebraciju trinaest svećenika. Na misi je asistirao i đakon fra Milan Sladoja. U propovijedi je okupljenima fra Josip približio ulogu ministranta i dječjeg zbora u župi, školi, obitelji i društvu. Gospodin djecu poziva na tu časnu ulogu pripremajući ih za mnogo veće uloge u životu u budućnosti.

Poslije mise sjemeništaraci, postulanti i bogoslovi svjedočili su ministrantima o svom zvanju te im ukratko predstavili život u sjemeništu, postulaturi, novicijatu i bogosloviji. Svi su prisutni dobili sličice sa molitvom za duhovna zvanja koju su zajedno molili.

Nakon zajedničke fotografije bio je ručak za sve ministrante u samostanskom vrtu. Poslije ručka bila je rekreacija u vidu Ministrantskih igara bez granica na pomoćnom igralištu NK Šibenika. U nizu od 6 igara (Četiri alke, Skini rep, Tisuću čaša, Ponesi lopticu, Boj vreća, Povuci potegni) pod vrelim suncem prvo mjesto osvojili ministranti iz Turjaka, drugo mjesto ministranti iz Brnaza, a treće ministranti iz Sinja.

Ipak, posebni uspjeh ovih ministrantskih susreta jest i zainteresiranog mladih ministranata za mogući posvećeni poziv u našoj zajednici. Nadamo se da će i u narednim susretima u našim odgojnim zavodima kao i na zajedničkim susretima provincije te i ostale nakane biti ostvarene.

Posebno hvala Provincijskoj upravi na pokroviteljstvu susreta i župniku i gvardijanu samotana u Šibeniku fra Mariju Radmanu sa župljanima koji su pomogli za realizaciju susreta. Hvala svim svećenicima koji su doveli svoje ministrante kao i sjemeništarcima, postulantima i bogoslovima na suradnji.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas273
Ovaj mjesecOvaj mjesec58143
UkupnoUkupno7524976

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19