London: Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju, 17. lipnja 2018., predslavio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja - Split u suslavlju s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem HKM London.

Provincijal Kodžoman je u propovijedi govorio o Božjem planu i vjernosti izabranom narodu, bez obzira na njegova lutanja i slabosti. Povijest izabranog naroda preslikava se i na našu nacionalnu i osobnu povijest.

Nazočne vjernike je ohrabrio da se jednog dana vrate u Domovinu kako bi stečena iskustva i sredstva uložili u njezin boljitak.


"Želim vam da se dobro snađete ali i međusobno pomažete. Upravo je međusobno pomaganje oznaka kršćana. Želim vam povratak u Domovinu, kako bi kulturu i mentalitet koji ste upoznali, usvojili i podržavate, znanje i financijsku moć, primijenili i uložili i u Domovini. Što god mi misli o našoj Domovini, 15 tisuća je onih koji su položili svoje živote za nju. Životi su to položeni u uloženi za boljitak i dostojanstvo našeg naroda, koji je čeznuo za slobodom koja je temelj dostojanstva ", istaknuo je u propovijedi provincijal Kodžoman.

Nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Nj. E. Igor Pokaz, a slavlju je nazočio i hrvatski vojni izaslanik brigadir Anto Zelić.

Za pohoda Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu provincijal fra Joško Kodžoman u pratnji fra Ljubomira Šimunovića susreo se s msgr. Peterom Smithom, nadbiskupom londonske nadbiskupije Southwark kao i mp. fra Patrickom Lonsdale, kustodom engleske franjevačke kustodije.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas255
Ovaj mjesecOvaj mjesec42695
UkupnoUkupno7509528

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90