Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić - Vukšić - Lišane

U spomen na trideset  žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil i 27. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja, 21. srpnja 2018. (subota) održava se  jubilarna deseta molitvena hodnja “Koracima nade u istinu” – Bulić, Vukšić - Lišane Ostrovičke. Program počinje s početkom u 18 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog hrvatskog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću.

Polazak autobusa iz Lišana od crkve sv. Nikole Tavelića prema Buliću  u 17:15 sati. Iz Vukšića prema Buliću autobus polazi u 17.45 sati.


Hodnja obuhvaća dionicu od dvanaest kilometara od Bulića-Vukšića-Lišana, pored crkve sv. Kate do groblja sv. Mihovila, gdje će se moliti za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata .

Njegujući kulturu sjećanja  obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava stradalih od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17. 7. 1991. g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

U župi je poginulo četrnaest  hrvatskih branitelja i ubijeno šesnaest civila, svi žitelji su bili prognani, kuće zapaljene, osam crkava je srušeno do temelja.

Molitvenom hodnjom šalje se snažna poruka  hrvatskim žrtvama, da ih se s poštovanjem sjećamo da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

S početkom u 21 sat u crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim slavit će se  misa u čast i spomen poginulim hrvatskim braniteljima i ubijenim  civilima u Domovinskom ratu.

Organizatori: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“, Općina Lišane Ostrovičke, župa sv. Mihovila, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije,  MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv. Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke“.

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1838
Ovaj mjesecOvaj mjesec53921
UkupnoUkupno6670045

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Administrator

franodoljanin@gmail.com