Visovac: Proslava Velike Gospe

I ove godine više tisuća vjernika hodočastilo je Gospi Visovačkoj te tamo svečano proslavilo svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marija na nebo. Već od ranog jutra vjerni puk pristupao je sakramentu pomirenja i euharistijskom slavlju.


Misom u 6 i 30 sati predsjedao je fra Božo Duvnjak, gvardijan, u 7 i 30 satifra Damir Ćiro Čikara, župnik Drniša teonom u 8 i 30 sati fra Ivan Vidović, župnik Miljevaca i dekan.

Središnjim misnim slavljem s procesijom za Gospinom slikom u 10 i 30 sati predsjedao je fra Ivan Režić, meštar novaka na Visovcu, uz koncelebraciju gvardijana fra Bože Duvnjaka te fra Ivana Maletića, definitora Provincije. Litanije, tijekom procesije, pjevao je fra Damir Ćiro Čikara. Gospinu sliku u procesiji nosilisu župljanke župe Promina, odjevene u njihovu narodnu nošnju. Pjevanje tijekom procesije i misnog slavlja animirao je župni zbor sv. Jure iz Rupa, uz ravnanje gospođe Meri Dugopoljac. Ovogodišnji propovjednik osobito je istaknuo zbog čega Mariju nazivamo Velikom Gospom, stavljajući je za uzor i zagovornicu u svim životnim situacijama. Potaknuo je, isto tako, vjerni puk na molitvu za Domovinu, mlade koji su ispunjeni beznađem te za brojne iseljene hrvatske obitelji i mlade, zaželjevši, usuđujući se vjerovati u bolje sutra te njihov skori povratak u Domovinu u kojoj su svoji na svom.

Na koncu misnog slavlja prisutnima se obratio visovački gvardijan fra Božo Duvnjak, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svetkovina Velike Gospe i ove godine proslavi na svečan i dostojanstven način. Osobita zahvala išla je ispovjednicima iz samostanskog okružja i šire koji su neumorno ispovijedali tijekom cijeloga dana, zaposlenicima Nacionalnog parka Krka koji su tijekom dana prevozili hodočasnike na Visovac, redarima, policiji, ekipi hitne pomoći, onima koji su primali misne intencije te onima koji su prodavali svijeće.

U 16 sati služena je grkokatolička liturgija. Nakon nje, uslijedilo je misno slavlje u 18 sati u Gospinoj crkvi, kojim je predsjedao fra Dejan Međugorac, mladomisnik i župni vikar u župi Drniš.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas915
Ovaj mjesecOvaj mjesec52644
UkupnoUkupno7519477

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35