Vrlika: Proslava blagdana Gospe od Ružarija

U nedjelju 7. listopada 2018. godine svečano je proslavljen blagdan nebeske zaštitnice župe Vrlika Gospe od Ružarija. Svečanom misnom slavlju predsjedao je don Tomislav Zečević, profesor na Riječkoj Teologiji i župnik Liča i Fužina, u koncelebraciji sa župnikom fra Jakovom Virom te ostalom dvojicom domaćih sinova fra Božom Duvnjakom, visovačkim gvardijanom i fra Ivanom Režićem, meštrom novaka na Visovcu.


Tom prigodom don Tomislav je blagoslovio restaurirani kip Srca Isusova iz 19. stoljeća, oskvrnut tijekom Domovinskoga rata za vrijeme neprijateljske okupacije Vrlike. Osim brojnih Vrličana raseljenih diljem Domovine i svijeta te hodočasnika iz okolnih župa, svečanom slavlju je prisustvovalo četrdesetak župljana iz spomenutih župa na kojima djeluje don Tomislav Zečević koji su ovom prigodom hodočastili u rodnu župu svoga župnika. Slavlje je ovoga puta proteklo bez tradicionalne procesije ulicama Vrlike, zbog vremenskih neprilika.

Na koncu misnog slavlja inicijator restauracije kipa Srca Isusova, fra Ivan Režić, zahvalio je u ime župnika i župljana svima koji su financijski poduprli obnovu kipa, davši riječ restauratoru kipa gosp. Josipu Deliću koji je ukratko prikazao stupanj oštećenja i tijek zahtjevne osmomjesečne restauracije. Drugi restaurator gosp. Branko Pavazza zbog bolesti je bio spriječen nazočiti slavlju u Vrlici.

Inače, restaurirani kip vrijedno je djelo poznatog kipara Goffreda Morodera iz Ortiseia u Italiji. Tom prigodom predstavljen je i novi broj župskog lista „Vrličko kolo“.

Na koncu misnog slavlja župnik fra Jakov je zahvalio predsjedatelju misnog slavlja, zboru, domaćici Boji Režić i svima koji su doprinijeli svečanom tonu slavlja.

Slavlje nebeske zaštitnice grada i župe Vrlike, nastavljeno je uz vanjsku proslavu uz tradicionalno Vrličko kolo i ojkavicu u organizaciji domaće KUU Milan Begović te čuvara Kristova groba. Uzvanici i zaslužni za restauraciju kipa Srca Isusova velikodušno su ugošćeni od župnika fra Jakova.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas957
Ovaj mjesecOvaj mjesec52686
UkupnoUkupno7519519

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57