München: Ručak za beskućnike

Na Badnjak, 24. prosinca 2018. u prostorijama njemačke župe st. Mauritius u Münchenu, članovi Franjevačkog svjetovnog Reda (OFS) Hrvatske katoličke župe na čelu s Mirjanom Mašić, organizirali  su ručak za beskućnike. Bili su pozvani svi koji su osamljeni, potrebiti razgovora, željni druženja i obiteljskoga prihvaćanja. Ovdje nije nitko trebao sjediti usamljen za stolom.

Na vratima su već u podne stajale dvije vrijedne župljanke iz HKŽ i pozdravljale na njemačkome jeziku goste. Nije bilo bitno koje su vjere ili nacije i iz koje države dolaze, jer Isus Krist rodio se za sve ljude na svijetu. Cilj je bio da svi osjete toplinu i smisao Božića, te dati im nadu da netko misli na njih  i ove im božićne blagdane učiniti ljepšim. Zato je ova akcija, krenuvši prije tri godine, opet svim gostima nudila topao ručak, te kavu i kolače. Hranu su velikim djelom sponzorirali Hrvatski ugostitelji koji uspješno vode restorane u kojima se nude i hrvatska jela. I njemačka župa st. Mauritius darovala je za ovu Božićnu akciju  novčani prilog, a prehrambena trgovina Kaufland u Moosachu poklonila je također novčani dar. I članovi  Franjevačkog Svjetovnog Reda Hrvatske katoličke župe, koji su i dosada u brojnim akcijama pokazali da imaju srce za one koji su u nevolji, velikodušno su se uključili te pripremili i donijeli kolače, da bi ovaj dan razveselili braću i sestre u potrebi.

Mladi hrvatske katoličke župe svirali su i pjevali božićne pjesme, a članovi franjevačkoga svjetovnog reda posluživali su i brinuli se za uzvanike. Fra Petar Komljenović, dušobrižnik iz Hrvatske župe München, bio je kao i prošle godine duhovni voditelj i duša ove akcije. Molio je posvetnu molitvu prije jela, te je dijelio paketiće za obitelji, djecu i potrebite na završetku ovoga nezaboravnoga i nesvakidašnjeg događaja. Za vrijeme susreta i druženja, imao  je otvoreno uho i utješujuću riječ za sve koji su toga bili gladni. Sve ovo ne treba nikoga čuditi s obzirom da je i sveti Franjo u svoje vrijeme shvatio da u gubavcima može otkriti lice Krista patnika, ali i  svu bijedu vlastitog bića, kao i cijelog čovječanstva. Od tada do danas, već osam stotina godina, primjer svetoga Božjega siromaška iz Asiza obvezuje sve njegove sinove i kćeri (franjevke i franjevce kao i članove Franjevačkog svjetovnog reda i Framaše) da tamo gdje nas Bog šalje, prepoznamo "gubavce" naših dana. Neka novorođeni Krist blagoslovi sve one koji su svoje vrijeme i svoj trud darovali ovim ljudima.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3575
Ovaj mjesecOvaj mjesec68344
UkupnoUkupno7452044

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48