Proslava blagdana svetog Ivana u Glavicama

Blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista, svečano je proslavila zajednica vjernika u Glavicama, 27. prosinca 2018. g. Staro i mlado došlo je proslaviti nebeskog zaštitnika crkve i mjesta, uputiti mu molitve i zahvale.

Poticajnim mislima o Božiću u misno slavlje uveli su nas brat i sestra, Marko i Marija. Misnim slavljem predsjedao je fra Josip Repeša, provincijski promotor za duhovna zvanja i duhovni asistent Frame.

U nadahnutoj homiliji , stavio nam je fra Josip na srce dužnost ili obavezu da učimo od Ivanove blagosti i svetosti te da i mi budemo dobri i blagi prema svakom čovjeku. „To od nas traži naš najsavršeniji roditelj, naš Otac nebeski, to od nas traži njegov najmiliji učenik Ivan. I ne samo danas slaviti sv. Ivana nego po primjeru sv. Ivana stvarati ozračje svetosti po čemu ćemo biti prepoznati kao djeca Božja. Svoju „veličinu” ne stavljati u prvi plan, već mudro prosuđivati trenutke da i netko pored nas raste i donosi plodove i da nas to raduje. Svakom čovjeku biti dar, ne onaj koji s vremenom gubi na značenju i kojeg zaboravljamo, već istinski dar, milost, pomoć.” Bile su to zaista tople fra Josipove misli i pouke.

Snimljeni dijelovi propovijedi u Glavicama sačuvani su na YouTube kanalu za daljnje slušanje: https://www.youtube.com/channel/UCaOP5zjU1GxMXyd4J3LyQMg

Pjevale su se božićne pjesme, u zajedništvu i molitvi svi prisutni bijaše dionici Stola Gospodnjega. Zahvalio je naš župni vikar fra Lukica Vojković fra Josipu i svima koji su na bilo koji način uveličali ovu svetkovinu. Fra Josip je zahvalio na pozivu za predvođenje svete mise i pozvao sve okupljene na molitvu za nova duhovna zvanja koji će poput fratara iz Glavica i dalje čuvati i širiti Radosnu vijest Evanđelja. Svi su okupljeni dobili prigodne sličice sa molitvom za duhovna zvanja.

Na kraju misnog slavlja, na najljepši način, kako to samo djeca znaju, recitalom i božićnim pjesmama darovali su nam radost Božića i ugrijali srca.

Do nebeskih visina dopirali su nježni dječji glasovi i stihovi: „ Danas mir i ljubav sja, raduje se Zemlja sva, zvoni pjesma nebeska, sretan Božić Hrvatska!”

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas983
Ovaj mjesecOvaj mjesec7987
UkupnoUkupno7622865

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30