Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, kapelanije Župe Čudotvorne Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent i promicatelj duhovnih zvanja. Tijekom trodnevnice voditelj proslave vodio je vjernike kroz četiri teme Božje prisutnosti u liku Bezgrešne Djevice koja se ukazala Bernardici u Lurdu: „Bog pohodi narod svoj“, "Bog pogleda narod svoj" „Bog pouči narod svoj“ i „Bog posveti narod svoj.“


Duhovna priprava je počela u četvrtak 7. veljače, cjelodnevnim Euharistijskim klanjanjem. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Bolesničkog pomazanja. U subotu 9. veljače, na uočnicu blagdana Gospe Lurdske, održano je slavlje svete Ispovijedi, a nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama. Toga dana Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara iz Sinja provelo je akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi.

U nedjelju, 10. veljače, održano je središnje slavlje proslave Gospe Lurdske. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonia Mravka. Slavlje je počelo procesijom Gospinim kipom koji je obnovljen i blagoslovom vjernicima predan na štovanje. Za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Krštenja. Članom Crkve postala je djevojčica Josipa Čarić, kći Ante i Kristine Čarić.

Duhovna trodnevnica i proslava Gospe Lurdske održala se u dvorani mjesnog Doma kulture gdje je zajednica privremeno smještena za bogoslužja zbog izgradnje nove crkve sv. Nikole Tavelića.

Slavlje su uveličali članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.

Fotografije

 

Audio snimak duhovne obnove dostupan je  YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/watch?v=zIuH7_A52OA

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas40
Ovaj mjesecOvaj mjesec50116
UkupnoUkupno6666240

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46 

Administrator

franodoljanin@gmail.com