Brnaze: Proslava Gospe Lurdske

U zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama, kapelanije Župe Čudotvorne Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019. godine, proslavljen je blagdan Gospe Lurdske, suzaštitnice zajednice i mjesta. Voditelj ovogodišnje proslave bio je fra Josip Repeša, provincijski duhovni asistent i promicatelj duhovnih zvanja. Tijekom trodnevnice voditelj proslave vodio je vjernike kroz četiri teme Božje prisutnosti u liku Bezgrešne Djevice koja se ukazala Bernardici u Lurdu: „Bog pohodi narod svoj“, "Bog pogleda narod svoj" „Bog pouči narod svoj“ i „Bog posveti narod svoj.“


Duhovna priprava je počela u četvrtak 7. veljače, cjelodnevnim Euharistijskim klanjanjem. Sljedeći dan bio je posvećen bolesnima i nemoćnima zajednice, a za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Bolesničkog pomazanja. U subotu 9. veljače, na uočnicu blagdana Gospe Lurdske, održano je slavlje svete Ispovijedi, a nakon misnog slavlja održana je Služba svjetla, procesija s Gospinim kipom i svijećama. Toga dana Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara iz Sinja provelo je akciju mjerenja tlaka i razine šećera u krvi.

U nedjelju, 10. veljače, održano je središnje slavlje proslave Gospe Lurdske. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša, uz koncelebraciju fra Stjepana Matića i fra Antonia Mravka. Slavlje je počelo procesijom Gospinim kipom koji je obnovljen i blagoslovom vjernicima predan na štovanje. Za vrijeme euharistijskog slavlja održano je i slavlje podjele sakramenta Krštenja. Članom Crkve postala je djevojčica Josipa Čarić, kći Ante i Kristine Čarić.

Duhovna trodnevnica i proslava Gospe Lurdske održala se u dvorani mjesnog Doma kulture gdje je zajednica privremeno smještena za bogoslužja zbog izgradnje nove crkve sv. Nikole Tavelića.

Slavlje su uveličali članovi Dječjeg i Mješovitog zbora pod ravnanjem Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak.

Fotografije

 

Audio snimak duhovne obnove dostupan je  YouTube kanalu:
https://www.youtube.com/watch?v=zIuH7_A52OA

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3656
Ovaj mjesecOvaj mjesec68425
UkupnoUkupno7452125

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44