Trstenik: Škola animatora i seminar za voditelje formacije u Frami

Od 1. do 3. ožujka 2019. u Splitu održala se škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame.

Prisustvovalo je pedesetak framaša iz dva područna bratstva. Predavanja i radionice framaši su imali u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku gdje su svi zajedno boravili, molili i družili se. Sudionici škole animatora bili su  podijeljeni u 8 radnih grupa koje su nosile imena hrvatskih svetaca, blaženika i kandidata za proglašenje blaženim - koji su imali direktne veze sa franjevaštvom.


Svaki dan započeo bi molitvom i potom predavanjem i radionicama. Slušali su o animiranju susreta Frame i naučili mnoge stvari o pripremi susreta što će se primijeniti u mjesnim bratstvima, kao i igre s kojima bi se susret frame učinili dinamičnije. Temeljno predavanje na temu „Animiranje susreta Frame“ održao je Ivan Školka, nacionalni voditelj formacije Frame.

Framaši su, u sklopu svojeg programa, sudjelovali na molitvi večernje, pobožnosti i krunice zajedno sa vjernicima Splita i bogoslovima Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Antićevim danima, trodnevnom obilježavanju godišnjice smrti časnog sluge Ante Antića u Splitu.

U trodnevnoj školi animatora sudjelovala je i sestra Anita Močić, bratski animator OFS Zadarsko-šibenskog područnog vijeća i fra Josip Repeša, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog bratstva.

Osim što su mnogo naučili, framaši su se međusobno bolje upoznali i povezali. Slijedeći poticaje posljednjeg zasjedanja Nacionalne skupštine Frame u Samoboru područna vijeća zajedno su organizirali ovu školu animatora i seminar za voditelje formacija u želji da se međupodručna suradnja uspješno nastavi.

Ovaj susret je uspješno protekao uz veliku potporu franjevačkog samostana na Trsteniku u Splitu, gvardijana fra Domagaja Runje i samostanskog ekonoma fra Šimuna Čove i drugih dobrotvora.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1605
Ovaj mjesecOvaj mjesec39005
UkupnoUkupno7174657

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59